Piano Works Debussy

Voetvolk/Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier
di 10/10/2023 - 20:00
wo 11/10/2023 - 20:00

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 20 (rang 2)

check onze kortingen

Piano Works Debussy is een duet tussen danseres Lisbeth Gruwez en pianiste Claire Chevallier. Samen zoeken ze de ruimte tussen de noten in de composities van Debussy, rebel en uitdager onder de vormvaste componisten.

De bewegingen zijn suggesties, geen expressies, in lijn met Debussy’s zoektocht naar la musique immatérielle. Eerder dan een onbuigzame realiteit te tonen, spreken Gruwez en Chevalier tot de verbeelding.

Voor het eerst in haar carrière kiest Gruwez voor klassieke muziek. Na haar opleiding klassiek ballet vond ze vrijheid in de hedendaagse dans, met een bewegingstaal die inmiddels een referentie is. Piano Works Debussy  is in dat opzicht een bijzondere dialoog tussen een klassiek en een hedendaags kader, die zo ongeveer Gruwez’ choreografische parcours blootlegt.

Lisbeth Gruwez: "Piano Works Debussy is een aquarel. Denk aan de luchtigheid van kleuren die in elkaar vloeien, even opdrogen, en dan opnieuw bevochtigd worden om nieuwe verbindingen aan te gaan. De muziek van Debussy bevloeit de dans en schudt het materiaal telkens opnieuw dooreen."

In de pers

  • In Piano Works Debussy danst Lisbeth Gruwez voor het eerst op klassieke muziek. Dat is bij momenten om te huilen zo mooi.” (**** De Standaard)
  • “ (...) de persoonlijke en emotionele toewijding van beide vrouwen is van een bijzondere schoonheid en intimiteit.” (**** De Standaard)
  • “Deze twee vrouwen maken van Piano Works Debussy een weldadig klanken- en beeldenbad waarin Chevallier de perfecte sparringpartner is van Gruwez die op de soms speelse, soms robuuste of net heel tedere tonen haar lichaam doet tollen van de ene 'dansante sculptuur' naar de andere.” (**** Focus Knack)
  • “Lisbeth Gruwez mixt in Piano Works Debussy haar ervaring als balletdanseres, hedendaagse choreografe en vrouw met de ziel van een vrijgevochten meisje met de door Claire Chevallier gespeelde pianoklanken van Claude Debussy. Beide dames serveren een letterlijk en figuurlijk goudglanzend pareltje.” (**** Focus Knack)

Credits

www.voetvolk.be

choreografie Lisbeth Gruwez muziek Claude Debussy performance Lisbeth Gruwez en Claire Chevallier artistieke assistentie Maarten Van Cauwenberghe dramaturgie Bart Meuleman lichtontwerp Stef Alleweireldt en Gilles Roosen scenografie Marie Szersnovicz geluid Alban Moraud en Maarten Van Cauwenberghe technisch directeur Bram Vandeghinste productieleider Kato Wilms/Astrid De Haes communicatie Sam Ecker productie Voetvolk coproductie KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Le Fonds de dotation du Quartz, Theater Freiburg, Klarafestival, ADC Genève, Vooruit Gent, Liepaja concert hall Great Amber, Festival d’Avignon en MA scène nationale – Pays de Montbéliard residenties KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Kunstencentrum NONA, Ultima Vez, Les Brigittines en Le Quartz spreiding i.s.m. Key Performance met de steun van Kunstencentrum NONA, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid foto Danny Willems

Kijk ook eens bij:

Double bill: nimbus / Pallavi

Sooraj Subramaniam
vr 24/11/2023 - 20:00

Le Sacre du Printemps

Michiel Vandevelde / Theater Neumarkt
vr 15/12/2023 - 20:30

Infamous Offspring

Wim Vandekeybus / Ultima Vez
di 16/01/2024 - 20:00
wo 17/01/2024 - 20:00

The Listeners

Alma Söderberg / Cullberg
wo 21/02/2024 - 20:00

VanThorhout

Alexander Vantournhout / not standing
ma 15/04/2024 - 20:00
di 16/04/2024 - 20:00
wo 17/04/2024 - 20:00