Piano Days - Julia Gjertsen (NO) en Dorian Dumont (FR)

Julia Gjertsen (45’) - Dorian Dumont (60’)

Ticketprijzen

€ 17 - check onze kortingen

Julia Gjertsen


Wegdromen bij beelden van ijsrotsen, gletsjerformaties eindeloze vergezichten in het Arctische Noorden. De Noorse Julia Gjertsen, een componiste en pianiste gevestigd in Oslo, laat zich in haar muziek inspireren door de schoonheid van de natuur.

Een eerste getuigenis van deze ervaringen deelde ze op het album Fragile (2019).

Op haar nieuw album Formation biedt ze een rijker palet aan geluiden, met de toevoeging van fluit en synths en roept ze beelden op van grote wolkenformaties.

Dorian Dumont

Met een diploma aan het Conservatorium van Montpellier en eentje voor jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel op zak, kan je Dorian Dumont er niet van betichten zijn stiel niet onder de knie te hebben.

Met ECHT! breekt hij grenzen tussen jazz, electro en hiphop. Solo presenteerde hij eerder al vakkundig pianowerk geïnspireerd door Aphex Twin.
Voor Piano Days speelt Dorian Dumont werk van Aphex Twin.  In 2024 brengt hij een nieuw album uit gebaseerd op het werk van Aphex Twin.

In de pers

over Julia Gjertsen: “This is already a personal favourite album of 2022 and I thoroughly recommend it as headphone music when taking a walk. Perfect escapism.” – higherplainmusic blog