Noord-Duitse barok

Uit de collectie van Georg Österreich

Musica Gloria
do 06/06/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 20 - check onze kortingen

Musica Gloria is het bruisende barokensemble van de Klara Twintigers Beniamino Paganini en Nele Vertommen. Zij laten ons kennismaken met Georg Österreich (1664-1735), een Noord-Duitse componist met een unieke stijl en klankkleur. Dit concert is een bloemlezing uit de enorme muziekcollectie van Österreich, geschreven door Georg zelf en enkele van zijn meest dierbare collega’s.

Musica Gloria is het bruisende barokensemble van de Klara Twintigers Beniamino Paganini en Nele Vertommen. Zij laten ons kennismaken met Georg Österreich (1664-1735), een Noord-Duitse componist met een unieke stijl en klankkleur. Österreich nam de hobo – het nieuwe instrument uit Frankrijk – veel vroeger dan zijn Duitse of Italiaanse collega’s op in zijn composities en gaf hem een glansrol.

Österreich stelde ook met veel zorg een enorme muziekcollectie samen, met een schat aan prachtige muziek van zichzelf en tijdgenoten als Johann Rosenmüller en Dietrich Buxtehude. Daarnaast bevat de collectie ook werk van de voor ons minder bekende componisten Johann Theile en Johann Philipp Förtsch die in de typisch Noord-Duitse stijl componeerden.

Dit concert is een bloemlezing uit de Österreichcollectie, geschreven door Georg zelf en enkele van zijn meest dierbare collega’s.

muziek van Georg Österreich, Johann Theile, Johann Philipp Förtsch e.a.

In de pers

“Het ensemble levert met gretig en gebalanceerd spel, ritmisch millimeterwerk en een bekoorlijke mix van ­retoriek, pronkzucht en humor een meer dan lovenswaardig debuut af.” (**** Sofie Taes in De Standaard)

Credits

beniaminopaganini.com/over-musica-gloria

hobo Nele Vertommen klavecimbel Beniamino Paganini ensemble Musica Gloria artistieke leiding Nele Vertommen en Beniamino Paganini

Kijk ook eens bij:

Legros, sterzanger van Gluck

Reinoud van Mechelen en a nocte temporis
di 03/10/2023 - 20:00