Nomadics

(voorheen Hunters & Collectors)

Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
zo 14/05/2023 - 10:00
gratis
Gratis
STUK
binnenplein
gratis

Ticketprijzen

10.00 uur: start wandeling aan CC Het Gasthuis Aarschot
18.00 uur: performance in STUK

Met Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. We wandelen; zetten de ene voet voor de andere. Samen ervaren we de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar op het eind van de dag het allemaal gebeurt: de scene. Een adembenemend voetenspel voor acht performers, dat het lichaam – en daardoor ook de geest – van de grond af bevrijdt.

Maar eerst nodigen we het publiek uit om met ons mee te wandelen. Tijdens de creatie van Nomadics ondernemen we een tocht van en naar drieëntwintig culturele centra in Vlaanderen. Samen met de toeschouwers die met ons mee willen, trekken we naar de betreffende locatie, ons bewust van de ruimte, de tijd, elkaar en de omgeving.

Een samenwerking van 30CC en STUK.

Credits

www.voetvolk.be

choreografie Lisbeth Gruwez compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe performance Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija dramaturgie Bart Meuleman kostuumontwerp Eli Verkeyn productie Voetvolk vzw coproductie KVS – Royal Flemish Theatre, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse met de steun van de Vlaamse Gemeenschap & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid

Meer dans

Duet for two string trios

Claire Croizé / ECCE & Goeyvaerts Strijktrio
di 28/03/2023 - 20:30
Geannuleerd

promise me

LaGeste (kabinet k & Les ballets C de la B) en hetpaleis
vr 31/03/2023 - 20:00

Through the Grapevine

Alexander Vantournhout / not standing
zo 14/05/2023 - 17:00
ma 15/05/2023 - 20:30

Solos and duets

Meg Stuart / Damaged Goods
di 16/05/2023 - 20:00