Marlene

Sven Ratzke
di 23/04/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

De internationale theaterhit Marlene komt naar Leuven! Een wervelend muziektheaterstuk met internationale ster Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement de isolatie verkoos.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte 'Go home Marlene!' en 'Verrader!'. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling Where are we now over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.

In de pers

  • “A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.” (New York Times)
  • “One of the best cabaret performers of his generation.” – Time Out, NYC ☆☆☆☆☆
  • Interview Sven Ratzke over Marlene

Credits

www.sven-ratzke.com

cast Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a tekst Pam Gems (Piaf), Connie Palmen regie Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) kostuums Ian Griffiths (art director Max Mara) foto Alek Bruessing

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Je, Anne

Mark Vijn Theaterproducties
di 26/03/2024 - 20:00