Marlene

Sven Ratzke
di 23/04/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

De internationale Broadwayhit Marlene komt naar Leuven, een wervelende show met sterperformer Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich. Zij was wereldberoemd als filmgodin vol mysterie en glamour en beleefde een tweede wereldcarrière als chansonnière. De laatste jaren van haar leven verkoos ze het totale isolement, teruggetrokken in haar Parijse appartement.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van een van de grootste iconen van de 21ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers (Rocky Horror Show) en de geroemde onemanshows (David Bowie), waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst door teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (creative director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme onewomanshow, vol van vileine humor en grote emoties. 

Marlene laat niemand onberoerd.

In de pers

“A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.” (New York Times)

“One of the best cabaret performers of his generation.” – Time Out, NYC ☆☆☆☆☆

Credits

www.sven-ratzke.com

met Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong … en liveband tekst Pam Gems en Connie Palmen regie Guntbert Warns kostuums Ian Griffiths

Marlene is een coproductie van het gerenommeerde Renaissance Theater in Berlijn.

Kijk ook eens bij:

Je Anne

Mark Vijn Theaterproducties
di 26/03/2024 - 20:00