Hands do not touch your precious Me

A dialogue between the universes of Wim Vandekeybus, Olivier de Sagazan and Charo Calvo

Wim Vandekeybus / Ultima Vez & KVS
di 12/10/2021 - 20:00
wo 13/10/2021 - 20:00
Dans
Jongeren (12+)
1 uur 45'

Ticketprijzen

€ 30 (rang 1) - € 26 (rang 2)

check onze kortingen

Met Hands do not touch your precious Me creëert Wim Vandekeybus een mythisch verhaal van confrontatie en transformatie, van licht en duister, van dood en hergeboorte. Hij werkt hiervoor samen met componiste Charo Calvo, acht dansers en – voor het eerst – met performer en beeldend kunstenaar Olivier de Sagazan. Samen scheppen ze een universum waarin lichamen als levende en vleselijke sculpturen balanceren tussen het utopische en het gruwelijke, tussen het krachtige en het fragiele.

De mysterieuze en poëtische titel is een versregel uit een hymne van de Sumerische hogepriesteres Enheduanna aan de godin Inanna. Van de mythes die rond de godin Inanna bestaan, is haar spectaculaire afdaling in de onderwereld de meest intrigerende.

Zowel de voorstellingen van Wim Vandekeybus als de performances van Olivier de Sagazan werken hoe onderling verschillend ook op de grens van wat het betekent ‘lichaam’ en ‘mens’ te zijn. Vandekeybus ontwikkelde zijn bewegingstaal op basis van impulsieve en instinctieve reacties geconfronteerd met situaties van fysiek risico en gevaar. De kern van de Sagazans werk is de transfiguratie van het lichaam en het gelaat met klei en verf tot een klomp anoniem vlees. Vandekeybus’ en de Sagazans exploratie van de menselijke limieten krijgen een muzikale echo in de materiële en fysieke textuur van Charo Calvo's elektroakoestische muziek.


Gepresenteerd door STUK.

In de pers

“De samenwerking [met de Sagazan en Charo Calvo] is een schot in de roos: ze zet Vandekeybus’ obsessie met het lichaam in een bijzonder, nieuw licht. Het verschijnt hier als een vreemd en fascinerend ‘terra incognita’.” (Pzazz, Pieter T’Jonck)

“This partnership [with de Sagazan and Charo Calvo] is dead on target and casts Vandekeybus’ obsession with the body into a unique, new light. It manifests here as a strange and fascinating ‘terra incognita’.” (Pzazz, Pieter T’Jonck)

Credits

www.ultimavez.com

regie en choreografie Wim Vandekeybus gecreëerd met en opgevoerd door Olivier De Sagazan, Lieve Meeussen, Wim Vandekeybus, Maria Kolegova, Mufutau Yusuf, Borna Babić, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet en Anna Karenina Lambrechts artistieke creatie met klei Olivier De Sagazan muziek gecomponeerd en geproduceerd door Charo Calvo aanvullende originele muziek (Red Dance) Norbert Pflanzer live camera Wim Vandekeybus artistiek assistent Margherita Scalise dramaturgie Erwin Jans kostuumontwerp Isabelle Lhoas geassisteerd door Isabelle De Cannière accessoires Céline De Schepper lichtontwerp Wim Vandekeybus en Thomas Glorieux geluidstechniek Christian Schröder technische coördinatie en podiumtechniek Thomas Glorieux geassisteerd door Benjamin Verbrugge productie Ultima Vez coproductie KVS Brussel, Teatro Comunale di Ferrara met de steun van Tax Sheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius Ultima Vez wordt ondersteund door de Vlaamse autoriteiten, de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest foto Danny Willems