Ella - NIEUWE DATUM

Esmé Bos en Bart Voet
di 08/02/2022 - 20:00
do 02/12/2021 - 20:00
Uitgesteld
Muziek, Jazz, Nederlandstalig
Jongeren (12+)
90' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 21(rang 1) - € 19 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Concert uitgesteld!

Het concert 'Ella' kan helaas niet doorgaan op donderdag 2 december omwille van een coronabesmetting in de band. 
Het concert wordt verplaatst naar dinsdag 8 februari 2022, om 20.00 uur, in 30CC/Wagehuys.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.
-----

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet maken op uitnodiging van Barbara Wyckmans, intendant van MoMeNT, een nieuw liedprogramma, getiteld ‘ELLA’.

Bos en Voet zijn beiden grote fan van Ella Fitzgerald (1917-1996) en vernoemden hun dochter zelfs naar haar.

Het repertoire van Fitzgerald omvat een mix van hoopvolle, energieke en tijdloze nummers. Bos & Voet brengen hieruit een selectie, schreven nieuwe songs en lieten liedjes vertalen naar het Nederlands. Een combinatie van bestaand, eigen en nieuw materiaal met als inspiratie Ella. Geen gewone tribute, maar een persoonlijk verhaal.

Esmé: “Mijn vader zette vaak platen van Ella Fitzgerald op, terwijl ik aan het spelen was. Haar gemak van zingen en het verhaal van het lied vertellen is me altijd bijgebleven. Ze had een heel eigen geluid en er zat zowel een weemoed in haar stem als heel veel vreugde. Met haar stem bracht ze heel veel mensen bijeen, over leeftijdsgrenzen en genres heen.”

Met Anneleen Boehme (LABtrio, Grand Picture Palace), Geert Hendrickx (Yskan, Zandland), Rob Banken (H A S T, John Ghost) en Simon Raman (Steiger, Uma Chine) nodigen Esmé en Bart vier jonge getalenteerde muzikanten uit, om dit verhaal samen met hen op het podium tot leven te brengen.

In de pers

  • auteur/theatermaakster Jaela Cole over 'Ella'
  • Wat gebeurt er als een zangeres en een muzikant niet alleen partners, maar ook allebei fan zijn van Ella Fitzgerald? - Rudi Smeets
  • Esmé staat er - ze zingt met veel beheersing, inleving en overgave - MoMeNT Niels Dewil

Credits

van en met Esmé Bos (zang), Bart Voet (toetsen, gitaar en zang), Anneleen Boehme (contrabas en zang), Geert Hendrickx (elektrische en akoestische gitaar), Rob Banken (altsax, klarinet, basklarinet en dwarsfluit) en Simon Raman (drums) vertaling liedteksten en coaching Louis van Beek techniek Geert De Wit (licht en visuals) en Hendrik Muylaert (geluid) kostuumadvies Lies Maréchal coproductie MoMeNT met de steun van De Roma, cultuurcentrum MUZE en vzw Motives for Jazz met dank aan ccBe

www.bos-voet.be

Bekijk en luister online