Een of andere Rus

ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën
Theater

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.

In Een of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.

Freek Mariën (schrijver/regisseur van Het Kwartier, winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015 en winnaar Kaas & Kappesprijs 2020) verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Een of andere Rus regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Eva Binon, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande. Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.

    Credits

    tekst en regie Freek Mariën spel Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Eva Binon, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande coaching Carl von Winckelmann dramaturgie Ruth Mariën vormgeving Timme Afschrift kostuum Karen De Wolf muziek Jan-Sebastiaan Degeyter een coproductie van ARSENAAL/LAZARUS & Het Kwartier/Freek Mariën met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen coproductie Perpodium met dank aan KAAP en d e t h e a t e r m a k e r foto Yuri van der Hoeven