Daniel Herskedal (NO) & Vega Trails (UK)

Double bill

di 20/02/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

De Noor Daniel Herskedal is een enigmatische master of sound, een schepper van pure toon- en klankschoonheid. Zelden hoor je een muzikant met zoveel diepte en emotionele intensiteit die tegelijkertijd, met een schitterende virtuositeit, de grenzen van zijn instrument aftast. Het is muziek die je doet wegdromen, die je meevoert naar het Hoge Noorden, die diep ademt en vol van leven is.

De invloed van meerdere genres komt duidelijk naar voor in de verschillende songs, maar het zijn vooral de ruimte, de gevatheid, de kwaliteit van de sound en zijn schitterende eenvoud die het meeste indruk maken. Al dat, gecombineerd met de unieke volle en melodische klankkleuren die hij uit een tuba weet te halen, blaast je gegarandeerd van je sokken.

Vega Trails

De prachtige samenwerking tussen bassist Milo Fitzpatrick (Portico Quartet) en saxofonist Jordan Smart (Mammal Hands) resulteerde in 2022 in het waanzinnig straf album Tremors in the Static (Gondwana Records). Ergens in het speelveld tussen jazz, klassiek en eigentijds vinden zij hun muzikale vorm, zowel warm als melancholisch.

Een avond om te koesteren.

Credits

met Daniel Herskedal (bastrompet en tuba)