C.A.T.C.H.

Aïcha Cissé, Aminata Demba en Frédérique Lecomte / KVS

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 11 - € 14 - € 17 - € 20
  • € 2,80 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.

In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling Dis-moi wie ik ben, gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.

Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten.

Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.

#freedomtoactforall
#jointhecoalition
#catch

Een bitterzoete worsteling met de heersende keurslijven, vol humor en spelplezier.

  • na de voorstelling is er een nagesprek i.h.k.v. De Stand der Dingen.

    Een bitterzoete worsteling met de heersende keurslijven, vol humor en spelplezier en een gesprek over de dominante stereotypering in de podiumkunsten en het leven daarbuiten.

Credits

concept & creatie Aminata Demba, Aïcha Cissé, Kristin Rogghe en Frédérique Lecomte spel Aminata Demba en Aïcha Cissé regie Frédérique Lecomte dramaturgie Kristin Rogghe & Ewout d'Hoore junior dramaturg Aurélie Disasi kostuums & scenografie Christine Moebers uitvoering kostuums Sylvie Thévenard coach Marijs Boulogne techniek Gert Van Hyfte met dank aan Jaouad Alloul, Josephine Dapaah, Sachli Gholamalizad, Sébastien Hendrickx, Carolina Maciel de França productie KVS coproductie Perpodium met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest foto Maruszak

Kijk ook eens bij:

Een of andere Rus

ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën
wo 29/03/2023 - 20:00
di 18/04/2023 - 20:00
wo 12/10/2022 - 20:00

Us, (k)now - geannuleerd

hetpaleis & NTGent/ Dalilla Hermans
ma 24/04/2023 - 13:30
Geannuleerd
ma 24/04/2023 - 20:00
Geannuleerd