BJO30

Brussels Jazz Orchestra, Kommil Foo, Bert Joris, Tutu Puoane …
vr 13/10/2023 - 20:00

Ticketprijzen

€ 28 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 20 (rang 3)

check onze kortingen

Het Brussels Jazz Orchestra wordt 30 en daarvoor haalt het orkest alles uit de kast. Een wervelende verjaardagstour presenteert een greep uit de samenwerkingen van de laatste tien jaar. Van de betoverende trompetklanken van Bert Joris, protestsongs met Tutu Puoane (We Have a Dream) en murder ballads met Muriel Urquidi (In The Pines) tot de zinderende verhalen van Duizend-en-een-nacht met Osama Abdulrasol (Night 352), de groovy klanken van Two Places (met Monique Harcum, dj Grazzhoppa en Zediam) en de ontroerende verhalen van Kommil Foo. Feest!

Deze verjaardagstour biedt iedereen de kans om terug te kijken op projecten uit de afgelopen tien jaar en is tegelijkertijd dé gelegenheid om voor het eerst met de verschillende gezichten van BJO kennis te maken. De feestelijke concerten bundelen songs en composities die de kracht, dynamiek en het scala aan genres waar BJO al van proefde weerspiegelen.

Knallend jazzfeest

Brussels Jazz Orchestra nodigt tijdens deze tour verschillende betekenisvolle muzikale gasten uit.

  • Bert Joris is de afgelopen drie decennia van onschatbaar belang geweest voor het orkest: zijn lange relatie en diepgaande kennis van de musici zorgden voor samenwerkingen zoals Dangerous Liaison (2006), Signs and Signatures (2010) en meest recent Smooth Shake (2016).
  • Met Tutu Puoane sloeg BJO de handen in elkaar voor o.a. Writing Billie, New York City of Jazz, Mama Africa en We Have a Dream. Een selectie protestsongs uit die laatste samenwerking zullen tijdens BJO30 aan bod komen.
  • Voor een murder ballad uit de eigenzinnig voorstelling In The Pines vervoegen Muriel Urquidi (zang) en Andrew Claes (effecten) het orkest op het podium. Samen gaan ze in dialoog met de gelijknamige graphic novel van illustrator Erik Kriek.
  • En na de enthousiast onthaalde tour (2022) met de gebroeders Walschaerts, brengt ook Kommil Foo een ode aan de ultieme vrijheid van jazz.
  • Componist en qanun-speler Osama Abdulrasol duikt voor de gelegenheid opnieuw in de verhalen van Duizend-en-een-nacht: samen met BJO bracht hij Night 352 eerder al naar Gent, Brugge én Abu Dhabi.
  • Als klap op de vuurpijl laten Monique Harcum (vocals), Zediam (rap) en dj Grazzhoppa de opwindende genremix van Two Places op het publiek los: de ideale afsluiter van een feestelijke avond.

Credits

met Brussels Jazz Orchestra gasten Bert Joris (trompet), Tutu Puoane (zang), Kommil Foo (zang, cabaret), Monique Harcum (zang), Zediam (rap), Osama Abdulrasol (quanun), DJ Grazzhoppa (turntablism)

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

do 21/03/2024
tickets vanaf januari 2024
vr 22/03/2024
tickets vanaf januari 2024
za 23/03/2024
tickets vanaf januari 2024
zo 24/03/2024
tickets vanaf januari 2024