Aspen Label Night

do 14/10/2021 - 20:00
Muziek, Jazz
Jongeren (12+)
60' - pauze - 60'

Ticketprijzen

€ 15 - check onze kortingen

Geniet tot en met 14 oktober van de Vrolijke Vriendenweek : 1 ticket kopen = 2de ticket gratis!

Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis – opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum en schrijfster Sanne Huysmans – dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek daarop beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden en elektronica. Ze geven naar eigen zeggen ‘integrale muziek’ uit, muziek die ontsnapt aan traditionele genres, gemaakt door muzikanten die op koppige wijze een geheel eigen pad kiezen. En die ambitie levert op: de releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland. Het debuutalbum van het kwartet Porous Structures won de Klara Award voor de beste Belgische jazz-cd van 2019.

Deze label night combineert vaste waarden met extra combinaties van muzikanten uit de dichte en iets minder dichte omgeving van Aspen. 

WIN EEN ASPEN LP!

Kom je naar het concert, dan kan je een van de prachtig uitgegeven Aspen lp's winnen: eentje van Veder of eentje van Porous Structures (Machtelinckx / Cools / Badenhorst / Gouband)!

Line-up

Linus + Økland/Van Heertum/Zach

Gitarist Ruben Machtelinckx en rietblazer Thomas Jillings zijn al jaren compagnons de route. De componisten-instrumentalisten varen onder de vlag Linus. In 2014 debuteerde het duo en de karakteristieke eenvoud en ingetogen intensiteit van hun muziek werd meteen duidelijk. In de jaren die volgden sloeg de sound ook andere richtingen in. Met bevriende muzikanten erbij werd het samenspel soms experimenteler en stekeliger. De luisteraar werd in de mist gezet om vervolgens bij het nekvel te worden gegrepen met onverwachte schoonheid.

Dit kwintet, dat tekende voor de allereerste release op Aspen Edities, is het voorlopige culminatiepunt van hun zoektocht. Met verwante geesten Niels Van Heertum, Nils Økland en Ingar Zach worden compositie en improvisatie zo inventief en natuurlijk afgewisseld dat er een trance-effect ontstaat. Nu eens is de interactie zacht en dromerig, dan weer met ruwe randen. Hun muziek is vrij, maar coherent, houdt eenvoud en diepgang in balans, en zorgt voortdurend voor nieuwe verrassingen.

Leroux/Vanderstraeten/Van Isacker 

Drie rasmuzikanten bij elkaar. Zachtaardig, maar onbevreesd. Frederik Leroux en Kris Vanderstraeten bundelden al enkele keren de krachten voor een paar opvallende projecten die zachtjes frunniken en empatisch knisperen met een kinderlijke onbevangenheid. Het album zonder webben (Aspen 004) was bijvoorbeeld een even abstracte als organische duik in een wereld van pure klank. Met rietblazer Frans Van Isacker erbij krijgt de dialoog een ruimer geluid, wordt het arsenaal aan klanken, temperamenten en sferen weer uitgebreid. Het trio brengt dit najaar een nieuw album uit op Aspen Edities.

In de pers

Als het geraas is gaan liggen zal deze kleine, maar met liefde, creativiteit en persoonlijkheid samengestelde catalogus nog altijd overeind staan als een weldoende oase voor nieuwsgierige oren en ogen.” (Enola Magazine)

Credits

in het kader van JazzLab coproductie 30CC, Kaap, Nona, Rataplan, CC Muze, Flagey, De Casino en Handelsbeurs © Hans van der Linden

aspenedities.com
www.jazzlab.be

Bekijk en luister online