Alma

Fabrice Murgia en Peggy Lee Cooper
wo 22/11/2023 - 20:00
50' - pauze - 50'
Ook geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar.

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 14 (rang 3)

check onze kortingen

Regisseur Fabrice Murgia en de dragqueen Peggy Lee Cooper vertalen de Faustmythe naar de wereld van reality-tv en creëren een zwoele, verrassende voorstelling die speelt met de codes van muziek, theater, audiovisuele elementen, sensatie en cabaret.

In een tijdperk waarin we onszelf voortdurend in de spotlights zetten, waarin we onszelf tot een merk reduceren om geliefd te worden en waarin ons leven fictie wordt, krijgen beroemdheid en uiterlijk de bovenhand op talent, kennis en innerlijke rijkdom. Op welk moment geven we toe dat we onze ziel hebben verkocht in deze wereld waar ‘image everything’ is.

Het doek gaat op voor de finale van een realityshow waarin de kandidaat Alma, die op het punt staat te verliezen, een beroep doet op de duivel om haar weer op het rechte, winnende pad te brengen. Het pact dat ze tekent, doet haar zweven: een paar jaar later is ze de ster in haar eigen realityshow. Nu ze beroemd is, is Alma bereid om alles doen om toch maar het beste interview te krijgen, de grootste clash te creëren, maar net dat is precies wat tot haar ondergang zal leiden ...

Op het podium staan drie muzikanten en vier performers - acteurs en zangers - waaronder Peggy Lee Cooper, een ‘goddelijke’ diva in de rol van de duivel en Sarah-Louise Young, een performer met veel Broadwayervaring, in de rol van Alma.

Door de lichtheid en extravagantie van deze geactualiseerde musical, door de emotie en kracht van livemuziek, stelt de show de kwetsbaarheid van het streven naar succes aan de kaak. De voorstelling houdt ons een ‘prachtige’ spiegel van de hedendaagse maatschappij voor.

  • Gezongen in het Engels, tekst in het Frans, met Nederlandse boventiteling.
  • Onderdeel van Queer Arts Festival (3-25 NOV)

Credits

concept en tekst Fabrice Murgia en Peggy Lee Cooper regie Fabrice Murgia songtekst Tricity Vogue muziek Matthieu Vandenabeele muziek artistieke productie Peggy Lee Cooper met Sarah-Louise Young, Peggy Lee Cooper, Vanessa Vandurme en Alekseï Von Wosylius piano en koren Matthieu Vandenabeele en Emmanuel Delcourt Drums en koren Gaëlle Swann en Sacha Toroop trompet en koren Aloïs Houdart visuele creatie Giacinto Caponio Geluidscreatie Matthew Higuet kostuums Peggy Lee Cooper algemene directie en set Marc Défrise lichtmanagement Emily Brassier, Thomas Debouche videomanagement en montage Giacinto Caponio en Julien Sartillo geluid Hubert Monroy en Matthew Higuet boventiteling, regie en figuranten Jenifer Rodriguez en Mathilda Stock kostuumontwerp Les Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Anicia Echevarria, Catherine D'Lish , Henriette Heuser, Catherine Tilmant, Élise Lustig en Valentin Fagot decor Les Ateliers du Théâtre National Wallonie-Bruxelles verspreidingstheater van Namen. geproduceerd door het Théâtre de Namur. coproductie Cie Artara, Nationaal Theater Wallonië-Brussel, Theater La Louvière C’est Central, Theater Les Salins – Martigues National Stage, Joliette Theater – gesubsidieerd podium voor kunst en creatie, COOP asbl en Shelter Prod. Met de steun van Taxshelter.be, ING en de tax-shelter van de Belgische federale overheid en Chaufferie Acte 1

Kijk ook eens bij:

FEED ME PLEASE

BRONKS & Theater Antigone
wo 18/10/2023 - 19:00

Trage Suikers: queer sweets

Het nieuwstedelijk
ma 06/11/2023 - 20:00

The Golden Stool or the story of Nana Yaa Asantewaa

Toneelhuis, LOD muziektheater en Gorges Ocloo
di 14/11/2023 - 20:00

QueerLiteratuurFEST

Fleur Pierets
za 25/11/2023 - 20:00

Up Your Ass

Nona Demey Gallagher en Lieselot Siddiki
di 12/12/2023 - 20:00

There Never Was a Box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten
do 15/02/2024 - 20:00
do 30/05/2024 - 20:00
vr 31/05/2024 - 20:00