Works in Silence by Lucinda Childs

Dance On Ensemble
do 15/12/2022 - 20:30
Geannuleerd
vr 16/12/2022 - 20:30
za 17/12/2022 - 20:30
Geannuleerd
zo 18/12/2022 - 16:00
Geannuleerd
60'

Ticketprijzen

€ 22 - check onze kortingen

Locatie- en datumwijziging!

Door vertraging van de renovatiewerken in STUK kan de voorstelling niet in STUK plaatsvinden. Daarom verhuizen we naar 30CC/Schouwburg waar de voorstelling één keer wordt opgevoerd, op vrijdag 16 december om 20.30 uur.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

--------

Works in Silence biedt een unieke inkijk in het vroege werk en de artistieke ontwikkeling van één van de belangrijkste choreografen van de twintigste eeuw: Lucinda Childs, icoon van de Amerikaanse moderne dans.

Zes dansers van het 40+ Dance On Ensemble brengen een selectie choreografieën uit het uitgebreide repertoire van Childs. Deze choreografieën zijn fascinerend zowel vanwege hun zeldzaamheid als vanwege hun onmiskenbare invloed op de internationale dans en beeldende kunst. De werken waren in de jaren 70 te zien in musea, kerken en in de openbare ruimte en de meeste zijn sindsdien nauwelijks of zelfs niet meer uitgevoerd.

Childs elimineerde in deze choreografieën rekwisieten, objecten, het gesproken woord, symbolische beweging – kenmerken van het befaamde tijdperk van het Judson Dance Theater – en koos ervoor om zich in plaats daarvan puur te richten op de beweging van het lichaam door de ruimte: van lopen, naar huppelen en springen.

De werken geven uitdrukking aan kwetsbaarheid en menselijkheid, in stilte uitgevoerd door de uitzonderlijke dansers van het Dance On Ensemble die ieder met hun eigen rijke achtergrond en kennis de grote waarde van ervaring illustreren. Door het wegstrepen van alle kunstmatigheid en theatraliteit, worden de schoonheid en wijsheid blootgelegd. Op het programma staan de choreografieën Untitled Trio, Congeries on Edges for 20 Obliques, Katema, Radial Courses en Melody Excerpt. Een niet te missen stukje dansgeschiedenis.

Programma:

  • Untitled Trio, Premiere June 1, 1968 - 1973 / Judson Memorial Church, New York, NY
  • Congeries on Edges for 20 Obliques, Premiere March 8,1975 / Y.M.C.A. Nyack New York
  • Katema, Premiere March 12, 1978 / Stedelijk Museum, Amsterdam, The Netherlands
  • Radial Courses, Premiere June 23,1976 / Washington Square Methodist Church, New York, NY
  • Melody Excerpt, Premiere November 3,1977 / Brooklyn Academy of Music, Brooklyn, NY

Een samenwerking van 30CC en STUK.

In de pers

“Dance On biedt een nieuwe blik op de nog altijd frisse avant-garde van weleer.” (Het Parool)

Credits

www.dance-on.net

choreografie Lucinda Childs artistieke leiding Dance On & regie Ty Boomershine dansers Ty Boomershine, Anna Herrmann, Emma Lewis, Gesine Moog, Omagbitse Omagbemi, Lia Witjes-Poole lichtontwerp Martin Beeretz geluidsontwerp Mattef Kuhlmey kostuums Alexandra Sebbag productie DANCE ON/DIEHL+RITTER coproductie STUK, Münchner Kammerspiele gefinancierd door het Doppelpass Fonds van de Kulturstiftung des Bundes
Dance On is een initiatief van DIEHL+RITTER gefinancierd door de Bundesbeauftragten für Kultur und Medien en gecofinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie in het kader van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON foto Jubal Battisti