What Remains

Zoë Demoustier / Ultima Vez
wo 03/05/2023 - 20:30
do 04/05/2023 - 20:30
Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Locatiewijziging
Door verbouwingswerken in STUK gaat voorstelling door in Manhattan ipv STUK.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

----

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om die te verliezen.

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op het podium: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt.

In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan beiden krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder; een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug; een trui wordt aangetrokken bij de ander. Wie zorgt voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar.

Op het podium staan vier ouderen, vijf kinderen en één muzikant. De kinderen zijn tussen acht en tien jaar en komen uit verschillende wijken in Brussel en Vlaanderen. De oude generatie bestaat uit professionele dansers. Deze dansers belichamen het vergeten lichaam, het lichaam dat niet meer zichtbaar mag zijn op een podium. Wie zijn die mensen? Wie is die vergeten groep? Zijn ze gedwongen tot stilstand omwille van een veranderd lichaam?

Een samenwerking tussen 30CC en STUK.

Credits

www.ultimavez.com

choreografie Zoë Demoustier dramaturgie Danielle van Vree assistentie choreografie Oihana Azpillaga muzikant-performer Misha Demoustier muzikant gitarist-ontwerper Sebastiaan Wets studiomuzikant-drummer Klaas De Somer geluidsontwerp Willem Lenaerts audio-opnames en interviews Yelena Schmitz kostuumontwerp & styling Annemie Boonen kostuum naaien & retouches Eli Verkeyn camera & montage Michiel Venmans uitvoerende productie & tourmanagement Ultima Vez coproductie Bronks (Brussel, BE), STUK (Leuven, BE), HET LAB, … foto Tom Herbots