The Soul of African Skies

The African Mamas (SA)
za 06/01/2024 - 20:00
2 uur 20' met pauze

Ticketprijzen

€ 25 - check onze kortingen

Na het overweldigende succes van hun Graceland tour vorig seizoen brengen The African Mamas in de koudste en donkerste dagen van januari kleur en warmte naar de theaterzalen met een wel heel bijzondere special.

Met The Soul of African Skies brengen ze de soulmuziek terug naar het Afrikaanse continent. De muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul vullen ze aan met prachtige songs en Afrikaanse traditionals waarvoor ze bekend staan. Een hartverwarmend en kleurrijk programma dat iedereen in beweging zal brengen.

Soulmuziek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Afro-Amerikaanse identiteit. Door mensen als Rosa Parks, dominee Martin Luther King en Claudette Colvin hervond de zwarte gemeenschap zijn trots om zwart te zijn, bewust van de Afrikaanse achtergrond. Zo werd in die tijd het afrokapsel weer razend populair. Soul kwam voort uit de traditionele gospelmuziek, maar ook de voor soul kenmerkende geïmproviseerde kreten en het zogenaamde call and response zijn aan Afrikaanse muziek ontleend. Kortom, ondanks dat het in Amerika is ontstaan, heeft de soul zijn roots in de Afrikaanse muziek.

In de pers

  • Deze muzikale show bracht niet alleen de tijdloze klanken van de Afrikaanse ziel terug, maar bracht ook een onmiskenbare dosis warmte en kleur in het publiek. - Ilovetheater.nl

Credits

www.dgtheater.nl

met Aveline Twala, Pamela Mpanza, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Mapule Mathonsi, Ntsiki Ndzume, Nosipho Mtotoba, Sthe Nkosi regie  Vincent van de Elshout muzikale leiding  Gama Mathonsi