STIL #3

Illuminine, Klaus Sahm (DE) en Erland Cooper (UK)
do 09/11/2023 - 20:00
35' - (10' pauze) - 50' - (20' pauze) - 60'

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1)

check onze kortingen

Een avond waarbij de noten en de stiltes ertussen centraal staan.

Illuminine, het muzikaal levenswerk van Leuvenaar Kevin Imbrechts, kreeg door de jaren heen steeds meer internationale allure – trek er zijn imposante streamingstatistieken gerust op na. In het najaar van 2023 komt hij voor het eerst terug naar buiten om live op te treden met een full band. Bij ons lanceert hij zijn nieuwe album #4, zijn eerste op het gloednieuwe Duitse Blue Marble-label. Het is een album vol uitersten geworden, van heel intiem tot heel brede orkestrale songs, van postklassiek langs indie-folk tot post-rock.

Intussen maakt de Schot Erland Cooper furore in het postklassieke universum. Hij maakt zijn Belgisch debuut met een gloednieuw album dat verschijnt op het prestigieuze Londense Mercury KX-label van onder anderen Ólafur Arnalds en Jonny Greenwood (Radiohead). Cooper is een multi-instrumentalist die vaak natuurelementen van zijn geboorteplek Orkney Island toevoegt in zijn muzikale wereld.

Op dezelfde avond nodigt Imbrechts ook de Duitse componist en pianist Klaus Sahm uit. Het wordt ook zijn eerste kennismaking met het Belgische publiek. Zijn muziek doet onvermijdelijke denken aan Joep Beving of onze eigen Wouter Dewit.

In de pers

Over Erland Cooper
- "Nature’s songwriter” (The Guardian)
- “…speaks to a universal emotional truth…” (MOJO)