Piano Days - An evening curated by Brueder Selke (DE)

featuring Midori Hirano (JP) , Cédric Vermue (NL) en Simeon Walker (UK)

wo 29/03/2023 - 20:00
70' - 20' pauze - 70'

Ticketprijzen

€ 17 - check onze kortingen

In het kader van Piano Days geven we de programmatie voor één avond uit handen.

Sebastian en Daniel Selk
e maken onder de naam Ceeys middels cello en piano moderne kamermuziek.

Ze geven hun composities een eigentijdse draai door ook gebruik te maken van authentieke elektronische instrumenten uit de voormalige DDR en analoge vintage apparatuur uit West-Duitsland.

De Oostduitse broers Sebastian en Daniel Selke die de avond cureren en ook zullen afsluiten brachten op 11 november jl een nieuw album uit: Marienborn. De titel verwijst naar een vroegere grensovergang en is thans gekend  als monument.

Midori Hirano (JP)

Eerste gast van de Duitse broers Sebastian en Daniel Selke, de organisatoren van het Q3 Ambientfest, is Midori Hirano. Haar muziek is gebaseerd op klassieke instrumenten, maar het klinkt erg experimenteel en eclectisch.

Cedric Vermue (NL)

Pianist & producer Cédric Vermue is in 2017 afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium. Binnen zijn afstudeerproject EMBER werkte hij samen met het Belinfante Quartet en visuele kunstenaars Joran van Soest en Marieke de Zwart. Dit live concert kwam een jaar later online als EP. In 2019 verscheen zijn debuutalbum Left Upon Us, een ambient neo-klassiek piano album (check it out). Zijn nieuwste project zal eind 2022 verschijnen, vol met kerkelijke invloeden en een uitgebreid instrumentarium waaronder: hoorn, houtblazers, kerkorgel, synthesizers en een vrouwenkoor.

Simeon Walker (UK)

Met zijn kalme, introspectieve pianomuziek nodigt de Britse pianist en componist Simeon Walker ons uit om stilte, schoonheid en betekenis te vinden in de noten zelf én de ruimte daartussen.

Simeon bracht in 2017 zijn debuutalbum Mono uit. In 2020 volgde zijn tweede album Minnow. Sindsdien toert Simeon Walker door het Verenigd Koninkrijk en Europa, o.a. samen met S. Carey, LYR, Sebastian Plano & Erland Cooper. Zijn muziek wordt regelmatig gedraaid op de Unclassified show van BBC Radio 3, BBC 6Music, Radio 4, KEXP (Seattle) en NeoFM (Berlijn). Maar misschien ken je hem wel het beste van zijn bijdrage aan de Peaceful Piano en Classical New Releases speellijsten op Spotify. Hij leverde ook een bijdrage aan de eerste officiële PIANO DAY compilatie album van het Leiter Label. Met zijn werk Reverie veroverde hij een plek naast Nils Frahm, Chilly Gonzales en Olafur Arnalds.

Met intussen 10 miljoen streams op zijn teller, helpt Simeon's muziek ons te ontsnappen aan de drukte van alledag.

Timetable

  • 20.00-20.30 uur - Cedric Vermue
  • 20.30-21.10 uur - Midori Hirano
  • 20' pauze
  • 21.30-22.00 uur - Simeon Walker
  • 22.00-22.40 uur - Brueder Selke

Credits

www.simeonwalker.co.uk

Bekijk en luister online