Park Jiha (KR) en Brìghde Chaimbeul (UK)

wo 07/12/2022 - 20:00
40' (Brìghde Chaimbeul) - pauze -60' (Park Jiha)

Ticketprijzen

€ 17 - check onze kortingen

Locatiewijziging

Om organisatorische redenen verplaatsen we dit concert naar 30CC/Predikherenkerk. (i.p.v. Abdij Keizersberg)
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

---------------

Park Jiha

De Zuid-Koreaanse componiste en multi-instrumentaliste Park Jiha betovert. Met traditionele instrumenten zoals de saenghwang, de piri en yanggeum creëert Park Jiha een dromerige wereld, een rijke muzikale fantasie op de grens tussen oud en nieuw. Park Jiha speelt met verschillende sferen waarin ambientklanken en minimale verstilling contrasteren met intense geluidsuitbarstingen. Haar muziek is verwant aan neoklassieke componisten zoals Nils Frahm.

Park Jiha draagt haar muzikaal Zuid-Koreaanse erfgoed verder uit om een nieuwe, emotionele taal te creëren vol onconventionele klanken, verbeelding en schoonheid. Dit voorjaar bracht ze met The Gleam een nieuw soloalbum uit.

Brìghde Chaimbeul


De Schotse Brìghde Chaimbeul was in 2016 winnaar van de BBC Radio 2 Young Folk Award. In 2017 werd ze genomineerd voor Scots Trad Music Awards ‘Up and Coming’ en in 2019 won ze de BBC Radio 2 Horizon Awards.

Haar Schots-Gaelic naam spreek je uit als Bree-Chu (zoals in ‘church’) Campbell. Ze groeide op op het eiland Skye, waar ze kennismaakte met de doedelzakmuziek van de levende legende Rona Lightfoot. Vanaf zeven jaar begon ze zelf te spelen. Ze ontwikkelde een stijl geworteld in de Gaelic taal en cultuur. Daarna vond ze inspiratie in Bretagne, Ierland en Oost-Europa.

Ze ontving talloze laaiend enthousiaste recensies voor haar album The Reeling.

Om maar te zeggen: het gaat hard voor de Schotse “smallpipe” speelster Brìghde Chaimbeul. Het is niet voor niets dat artiesten als Sam Amidon, Colin Stetson en Anna von Hausswolff hun liefde betuigden voor haar werk.

In de pers

Pers over Park Jiha:
“Pushing at the boundaries of traditional and contemporary, Park Jiha creates absolute lucidity when she wants to and complete disorientation when she does not.” (The Quietus)

Pers over Brìghde Chaimbeul
“Unforgettable deep atmosphere” (**** The Guardian)
“The whole album is exciting, unique and gorgeous” (***** Songlines)

Credits

foto  Marcin T. Jozefiak

Bekijk en luister online