Openingsconcert veelbeLEUVENd

Johann Sebastian Bach

zo 05/11/2023 - 15:00
120' (incl. pauze)

Ticketprijzen

€ 15 | € 6 (-26 jaar)

check onze kortingen

Met maar liefst twintig gedreven musici, vier Steinways en louter werk van grootmeester Johann Sebastian Bach wordt dit een veelbelovend openingsconcert. Een uniek en uitzonderlijk programma met het prachtige Derde Brandenburg Concerto, een schitterend Concerto voor twee violen en een spectaculair Concerto voor vier piano’s waarin onze allerbeste jonge pianisten zullen schitteren.

Zondag 5 november is het podium van de Minnepoort the place to be voor het grote openingsconcert van veelbeLEUVENd. Veel van deze muzikanten zien we dan nadien terug in kleinere kamermuziek formaties tijdens de reeks van zeven concerten op zondagmorgen in Leuven.

Onze nieuwe concertreeks veelbeLEUVENd plaatst de exceptionele talenten van jonge Leuvense musici in Leuven in de schijnwerpers. Deze reeks biedt een platform aan opkomende artiesten om hun passie en vaardigheid met muziekliefhebbers te delen en een gelegenheid om samen de vreugde van muziek te vieren. Dit openingsconcert belooft een onvergetelijke ervaring te worden, met een uitzonderlijke groep jonge muzikanten die samen een prachtige en inspirerende muzikale reis creëren.

In dit concert staat Johann Sebastian Bach, een monument van de klassieke muziek, centraal. Onze getalenteerde artiesten zullen een selectie van Bachs tijdloze meesterwerken uitvoeren, waarbij zijn genialiteit, innovatie en diepgaande muzikaliteit worden belicht.

We presenteren een uniek en uitzonderlijk programma met onder andere het prachtige Derde Brandenburg Concerto, een schitterend concerto voor twee violen en een spectaculair concerto voor vier piano's - een zeldzame en buitengewone traktatie die niet gemist mag worden! Dit verbazend jong geweld brengt deze werken tot leven met hun artistieke vaardigheden en passie waardoor dit een niet-te-missen event belooft te worden!

Johann Sebastian Bach

  • Brandenburg concerto nr. 3 BWV 1048 in G
  • Concerto voor 2 violen BWV 1043 in d
  • Concerto voor 2 piano’s BWV 1060 in c
  • Concerto voor 3 piano’s BWV 1063 in d
  • Concerto voor 4 piano’s BWV 1065 in a

programmablaadje

----------------------

veelbeLEUVENd - jong klassiek


Leuven is een nieuwe concertreeks rijker! In veelbeLEUVENd presenteren we klassieke muziek met jong Leuvens talent. Leuven barst immers van het talent en heeft een rijk klassiekemuziekleven. Met deze reeks bieden we jonge enthousiaste musici de broodnodige concertkansen aan het begin van hun carrière. Uniek aan deze reeks is dat de jonge muzikanten zelf aan het roer staan.

“veelbeLEUVENd is een droom die uitkomt, het is een nieuwe reeks waar jong Leuvens muziektalent in de kijker staat. Maar wat deze reeks echt uniek maakt is dat de jonge muzikanten zelf aan het roer staan.” Lenny Bui-Vandeput

Credits

piano Kirsten Gedeshi, Lenny Bui-Vandeput, Stijn Claeys, Brecht Valckenaers en Jef Kolacny solisten viool An-Sofie Perneel en Kasper Delrue dirigent  Cèlia Brunet Vila orkest An-Sofie Perneel (concertmeester), Victor van Gorp, Bérénice Awouters, Margo Pacques, Kasper Delrue, Eliana Schuermans, Lotte de Munck en Myrthe Vermeulen (viool), Saar van Bergen en Helena de Bruyne (altviool), Shuya Tanaka en Korneel Delrue (cello) en Lennert Janssen (contrabas)