Ontboezemingen - boekpresentatie

De beste gedichten over borstkanker

Annemie Minten, René Smeets, Marleen Finoulst, Barbara Raes en Seraphine Stragier
zo 29/01/2023 - 16:30
Overdag, Gratis
60'
Dit evenement is gratis

Welkom bij de presentatie van het boek Ontboezemingen. De beste gedichten over borstkanker, behoedzaam bijeengebracht door Annemie Minten, ervaringsdeskundige, en René Smeets, vertaler, bloemlezer en zelf ook dichter.

Het boek bevat gedichten van borstkankerpatiënten zélf, maar ook van partners, vrienden, kennissen, familieleden … Daarbij zijn reeds gepubliceerde gedichten, maar ook nog ongepubliceerde werken en nieuwe vertalingen van verzen uit andere talen.

De presentatie is in handen van Marleen Finoulst. Zij is arts, journalist, coördinator van het kenniscentrum borstkanker bij vzw Pink Ribbon en de drijvende kracht achter Gezondheid en Wetenschap. Zij praat met de samenstellers/vertalers en geeft verder het woord aan Barbara Raes. Raes, voormalig theaterdirecteur en nu rouwbegeleider, zal het hebben over de helende kracht van kunst.

Het geheel wordt omkaderd met muziek van Seraphine Stragier en afgerond met een receptie.

Credits

Seraphine Stragier

Seraphine is een muzikale duizendpoot, klassiek geschoold maar met een folky inborst. Ze is steeds op zoek naar hedendaagse klanken en organiseert ligconcerten, waarbij het publiek rondom de artiest ligt om de trillingen intens te beleven, als klankervaring en ontspanningsmoment. Seraphine houdt van harmonie en rust en straalt dat ook maximaal uit. Ze bracht net het solo-album Rêveries uit, op cello en harp. Verder speelt ze bij het vijfkoppige Sun Sun Sun Orchestra.

organisatie 30CC, Leuven Leest, Uitgeverij P en stad Leuven in het kader van Poëzieweek