Nordicolour Experience: Marvara (BE/SE/DK) + Oscar Beerten/Miko Malmivaara

wo 22/03/2023 - 20:00
45' - 20' pauze - 45'

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

locatiewijziging

Om technische redenen verplaatsen we het concert naar 30CC/Wagehuys. (ipv Sint-Geertruikerk)
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Wijziging programma

Raske Drenge moet door ziekte van een bandlid de tournee met Marvara annuleren. Raske Drenge wordt vervangen door Oscar Beerten + Mikko Malmivaara.

---------

Marieke Van Ransbeeck en Oscar Beerten vertegenwoordigen de Belgische/Vlaamse kern in hun bands Marvara en het duo Oscar Beerten & Mikko Malmivaara. Wat ze gemeen hebben is de liefde voor de Scandinavische muziek.
Beide talenten werden ook door radio KLARA opgemerkt en werden terecht geselecteerd als een van de beloftevolle Twintigers.
Met muzikanten uit Zweden, Denemarken en Finland beloven Marvara en het duo Beerten & Malmivaara een gevarieerde en energieke mix van Scandinavische muziek!

Marvara

Marvara brengt levenslustige folk geschreven door doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck (BE). De muziek verklankt haar ervaringen en herinneringen aan een adembenemend muzikaal avontuur in het Hoge Noorden. Als deel van de 'Nordic Master in Folk Music' reisde ze immers twee jaar door Scandinavië om zich als muzikant te vervolmaken. Marieke (en haar doedelzakken) worden begeleid door muzikanten die ze onderweg leerde kennen:
de Denen, Emil Ringtved Nielsen (bas) & Villads Hoffmann (citer-bouzouki), Mårten Hillbom (percussie) uit
Zweden. De Belgische accordeoniste Hilke Bauweraerts vervolledigt dit internationale gezelschap.
Hun debuutplaat: "High On Life" is een echte feel-good experience.
Energieke melodiën, stoere harmoniën, zwoele slows, duivelse polska’s en zelfs een snuifje popmuziek. Een concert van Marvara prikkelt de zintuigen en stil zitten wordt moeilijk.

Oscar Beerten & Mikko Malmivaara

Na intussen zeven jaar muzikale studies in zowel Zweden en Noorwegen, zette Oscar Beerten uit Herentals koers naar Finland in 2020 waar hij momenteel een 'Master of Global Music' studeert aan de Sibelius Academy in Helsinki. Doorheen de vele jaren in het hoge noorden heeft Oscar zich laten onderdompelen in talrijke Scandinavische en noordelijke regionale muziek stijlen. Zijn composities brengen daarom ook een brede facade van Scandinavische folk met een innovatieve interpretatie. Deze nieuwe nederzetting in Helsinki, Finland zorgen dan ook voor vele nieuwe impressies en jam sessies met lokale muzikanten. Dit, met gloed nieuwe en nooit eerder vertoonde composities als gevolg!

Raske Drenge (Geannuleerd)

In de pers

- Interview met Marieke Van Ransbeeck en Oscar Beerten op Klara. 

Credits

in samenwerking met Toernee Mondial

www.marvaramusic.com