La Cucina dell’Arte

Circus Ronaldo
do 08/06/2023 - 20:00
vr 09/06/2023 - 20:00
za 10/06/2023 - 20:00
zo 11/06/2023 - 17:00
ma 12/06/2023 - 20:00
70'
12-112 jaar

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Van kinds af aan bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden: ‘de clown’. De dwaze, menselijke machtsspelletjes zijn ook in La Cucina dell’Arte het hoofdthema. De hiërarchie achter de potten en pannen en de relatie tussen de meester-kok en het keukenhulpje zijn droomsituaties voor deze clowns.

Als een echte pizzaiolo jongleert Danny Ronaldo met pizzadeeg. Om deze act onder de knie te krijgen, is hij in de leer geweest bij de Siciliaanse meester Paolino Bucca. Op het podium staat een 19de-eeuwse keukenkar op grote karrenwielen. De kar zit volgestouwd met porseleinen servies en jongleerbare ingrediënten. Eens de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden en spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen. Het ‘breekbare’ spektakel begint …

La Cucina dell’Arte ontving vijfsterrenrecensies en staande ovaties van Reykjavik tot Lissabon, van Sydney tot Hong Kong. Intussen heeft de voorstelling iets legendarisch en staat het bovenaan de lijst van meeste buitenlandse opvoeringen door Vlaamse podiumkunstenaars.


  • Helaas kunnen we door omstandigheden geen pizza aanbieden op de Velodroom. Maar je bent zeker welkom aan de gezellige bar op de Velodroom. De bar is open vanaf één uur voor de start van de voorstelling tot 22.00 uur.
  • Op donderdag en zaterdag zijn er aansluitend aan de voorstelling gratis activiteiten op de velodroom

In de pers

  • “Circus Ronaldo is romantisch theater, levend theater van nu, met een evidente nostalgie naar eenvoud en pure speelsheid. Inderdaad, echte Kommedianten zijn het.” (De Bond)
  • “De toeschouwers zitten zo heel erg in de voorstelling dat elke volwassene een uur lang een onbevangen kind is. De stijfste hark schatert met de capriolen en de slapstick. ... De titel van circusbaron hebben ze alvast met verve verdiend.” (De Morgen, 2004)

Credits

www.circusronaldo.be

regie Danny Ronaldo scenografie David en Danny Ronaldo acteurs Danny Ronaldo en David Ronaldo techniek Nanosh Ronaldo productie Lesley Verbeeck muziek David Van Keer orgelbouw Decap coproducent Het Huis voor Kunsten op Straat (Neerpelt) met de steun van Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Mechelen contact & spreiding Frans Brood Productions foto Frauke Verreyde