Jéliote, sterzanger van Rameau

Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis
vr 15/10/2021 - 20:00
45' - pauze - 45'

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2)

check onze kortingen

Geniet tot en met 14 oktober van de Vrolijke Vriendenweek : 1 ticket kopen = 2de ticket gratis!

Twee jaar na het bejubelde concert Dumesny, haute-contre de Lully, presenteert Reinoud Van Mechelen nu Jéliote, sterzanger van Rameau. Rode draad in dit tweede deel van zijn trilogie is ook nu weer de haute-contre, de hoge tenorstem die steevast mocht schitteren in de 18de-eeuwse Franse opera’s. Een rol die ook tenor Reinoud Van Mechelen op het lijf geschreven is.

Met Jéliote, sterzanger van Rameau presenteren Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis de bekendste aria’s van Jean-Philippe Rameau en pareltjes van minder bekende tijdgenoten. Pierre de Jéliote was de favoriete operaster van Rameau en de allergrootste haute-contre zanger ooit.

Iconische aria’s van Rameau zoals Lieux Funestes of Séjour de l’éternelle paix staan uiteraard op het programma, evenals aria’s en instrumentale muziek van tijdgenoten als Mondonville, Rebel en Jéliote zelf.

Kortom, met majestueuze ouvertures, onweerstaanbare dansen en vooral verpletterend mooie aria’s eren Reinoud Van Mechelen en a nocte temporis de grootste Franse zanger ooit.

In de pers

“Reinoud Van Mechelen kruipt samen met zijn muzikanten in het repertoire van de zeventiende-eeuwse toptenor Dumesny. Franse muziek om duimen en vingers bij af te likken.” (**** De Standaard)

Credits

www.anoctetemporis.org

met Reinoud Van Mechelen (haute-contre en muzikale leiding) en a nocte temporis (barokorkest coproductie Centre de musique baroque de Versailles, AMUZ, a nocte temporis en Alpha met de steun van Vlaanderen Verbeelding werkt) foto Senne Van der Ven

Bekijk en luister online