In memoriam, Les Flandriens II

Ode aan Vic Nees

Vlaams Radiokoor en Koenraad Sterckx
wo 25/10/2023 - 20:00
1 uur 45' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Met In memoriam, Les Flandriens II brengen het Vlaams Radiokoor en pianist Koenraad Sterckx een hommage aan Vic Nees, de godfather van de Vlaamse koormuziek die net tien jaar geleden overleed. Dit topkoor heeft altijd al een boontje gehad voor eigentijdse muziek en al helemaal als die uit eigen land komt. Vlaamse koormuziek zit dan ook diep in hun DNA!

Ruim 25 jaar lang was Vic Nees de gewaardeerde chef-dirigent van het Radiokoor. Met zijn koorleden zong hij veel muziek uit Vlaanderen en haalde hij vergeten partituren van onder het stof. Tegelijkertijd bouwde hij een rijk klankarchief uit van Vlaamse koormuziek en voorzag hij de amateurkoren van talloze composities die graag en veel gezongen werden.

In 2013 overleed Nees, maar in zijn muziek blijft hij verder leven. En ook de muziek van de Vlaming Wim Henderickx en de Est Urmas Sisask, van wie we recent afscheid moesten nemen, houdt deze bijzondere componisten dicht bij ons.

In de geest van Vic en Wim, die jong talent stimuleerden en koesterden, lanceerde het Radiokoor in 2020 samen met Koor&Stem en ComAV de allereerste Compositiewedstrijd Vic Nees. Stijn Dierckx en José Retra zijn de recente winnaars en zij krijgen een plek in dit programma en een opname van hun werk. Bovendien krijgt het Radiokoor per concert versterking van lokale amateurkoren. De Vlaamse koormuziek is alive and kicking!

lokale amateurkoren: Viermaliks o.l.v. Tom Johnson en Brussels Young Adult Choir o.l.v. Johannes Dewilde.

Met muziek van Vic Nees, Urmas Sisask, Sven David Sandström, Frédéric Devreese, Wim Henderickx, Stijn Dierckx, José Retra

programmablaadje

Credits

www.vlaamsradiokoor.be

met Vlaams Radiokoor & amateurkoren Viermaliks o.l.v. Tom Johnson en Brussels Young Adult Choir o.l.v. Johannes Dewilde dirigent Béni Csillag piano Koenraad Sterckx foto Wouter Van Vaerenbergh mede-organisatoren Vlaams Radiokoor en Koor&Stem