I'm (not) Every Woman

Een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden)

Ragazze Quartet & Theaterstraat
di 17/01/2023 - 20:00
70' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

I'm (not) Every Woman is een poëtische, ritmische, sensuele, actuele en activistische voorstelling over vrouw zijn en de kracht van vrouwengemeenschappen in deze tijd. Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor de voorstelling.

Lilian Farahani (sopraan) en Rachel Rumai Diaz (spoken word) brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gezongen en gesproken ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt.

De muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse traditie als muziek uit niet-westerse culturen. Haar werk is verstild en atmosferisch met tal van verschillende klankkleuren en kleine nuances. De teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van deze safe spaces, naar een clash van onbegrip en verschillen.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

In de pers

"Het is een liefdevolle voorstelling, waarin de verschillen onderling niet worden verdoezeld maar benoemd."
- Theaterkrant

"Een ongelooflijke samenbundeling van talent .. "
- Theaterkrant

Credits

www.ragazzequartet.nl

regie Rianne Meboer en Anouke de Groot dramaturgie Arthur Kneepkens composities Aftab Darvishi tekst Rachel Rumai Diaz concept, productie en marketing Ragazze Quartet en Theaterstraat
spoken word
Rachel Rumai Diaz sopraan Lilian Farahani Ragazze Quartet viool Rosa Arnold en Jeanita Vriens-van Tongeren altviool Annemijn Bergkotte cello Rebecca Wise foto Nichon Glerum

I’m (not) Every Woman wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Norma Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas

Bekijk en luister online