Happy 2023

nieuwjaarsconcert

Brussels Philharmonic
za 07/01/2023 - 20:00
90' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

Het wordt niet alleen een uitbundig, maar vooral een tintelend fris nieuw jaar met het Brussels Philharmonic

Het traditionele nieuwjaarsconcert vol wervelende walsen en polka’s wordt voor een keer niet overgoten met champagne – maar met water… De heerlijke walsen van de Strauss-familie zorgen tussen al dat water voor een feestelijke pauze – met als orgelpunt van de avond dé klassieker die ons meeneemt naar de oevers van de mooie, blauwe Donau!

Georg Friedrich Händel mag de spits afbijten, en trakteert met zijn feestelijke Water Music op een koninklijk boottochtje op de Theems. Zo’n 1.000 km verder stroomt een andere rivier, doorheen Boheemse bossen en valleien: in de Moldau loodst Smetana ons behendig mee stroomafwaarts, van de opborrelende bron, langs jachtpartijen en bruiloften tot de rivier breed en magisch in de verte verdwijnt.

Een extra vleugje magie en wat toverkunsten voeren het tempo verder op, met L’apprenti Sorcier van Paul Dukas, waarin het water een ontembaar element blijkt te zijn. Net zo ontembaar als de wolken van Anna Clyne’s Prince of Clouds, die kennis en inspiratie doorgeven van generatie op generatie.

  • Muziek van Josef en Johann Strauss, Georg Friedrich Händel, Bedřich Smetana, Leopold Mozart, Paul Dukas, Anna Clyne

programmablaadje

In de pers

“The success story of the Brussels Philharmonic is one of the miracles of the Belgian classical music scene” (Bachtrack)

Credits

www.brusselsphilharmonic.be

met Jun Märkl (dirigent) Otto Derolez (viool solo) Samuel Nemtanu (vioolsolo) foto Wouter Van Vaerenbergh