Gert-Jan Dreessen Quartet & Kris Defoort solo

album releases!

Double bill
do 16/11/2023 - 20:00
45' - pauze - 60'

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - check onze kortingen

Programmawijziging

Zangeres Veronika Harcsa moet door onvoorziene (medische) omstandigheden haar agenda voor de komende weken  herzien. Dit betekent helaas dat ze niet in staat zal zijn om de komende Belgische optredens met Kris Defoort voor de release van 'Pieces of Peace' bij te wonen.

Kris Defoort zal daarom die avond een solo pianoconcert spelen en niet optreden met zijn band.

Tickethouders krijgen hierover nog een persoonlijk bericht

-------------------------------

Een straffe double bill met twee nieuwe albums!

Gert-Jan Dreessen is een aanstormende drummer met de kwaliteiten om een band vol kleppers tot grote hoogtes te stuwen. Hij is nog jong, maar imponeerde al in diverse contexten, van traditionele tot hedendaagse jazz en experimenten met strijkers.

Hij is ook de drijvende kracht voor een nieuw kwartet waarvoor hij zich omringt met zwaargewichten uit de Belgische jazz. Pianist Bram De Looze heeft eigenlijk geen introductie nodig, hij is in geen tijd uitgegroeid tot een van onze kleppers, die speelt met internationale toppers (MixMonk, Ikue Mori,...). Bassist Cyrille Obermüller is een veelzijdig anker binnen de hedendaagse jazz (Bruno Vansina Quintet) en cross-over (HAST). Jean-Paul Estiévenart is een van de indrukwekkendste trompettisten van de Belgische jazz, met die ideale spreidstand tussen traditie en hedendaagse inspiratie. Een optelsom die nu al tot de verbeelding spreekt, maar live de verwachtingen nog zal overtreffen.

Kris Defoort

Jazzpianist en componist Kris Defoort bundelt de muzikale krachten met de Hongaarse zangeres Veronika Harcsa. Het repertoire van zijn nieuw gecomponeerde liedcyclus brengt vreugdige, melancholische, sprankelende en ingetogen muzikale reflecties op gedichten van onder anderen William Blake en Fernando Pessoa. Deze collectie van kleurrijke muziek omarmt de menselijke stem in al zijn facetten, waarbij geïmproviseerde composities zich vermengen met gecomponeerde improvisaties.

Credits

Gert-Jan Dreessen Quartet: Gert-Jan Dreessen (drums), Bram De Looze (piano), Cyrille Obermüller (bas) en Jean-Paul Estiévenart (trompet)

Kris Defoort (piano)

Bekijk en luister online