followfollow

fABULEUS / Koen De Preter
vr 30/09/2022 - 20:00
Stadsgezelschap
60'
ook geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 12 (rang 2)

check onze kortingen

followfollow is een dansproductie over volgen en volgers. Over inspireren, kopiëren en nabootsen. Over mode die verschijnt, verdwijnt en terugkeert. Over in de pas lopen en tegenbewegingen. Over selfies en de laatste TikTok-challenges. Over duimpjes zetten en hartjes geven. Over groep en groepsdruk. Over je hart achternajagen en jezelf proberen zijn in een wereld vol tegenstellingen. Over zoeken naar identiteit.

Choreograaf en performer Koen De Preter heeft al een lang parcours bij fABULEUS. Hij maakte er o.a. de solo Les mots ... toujours les mots bien sûr (2004), de jongerenproductie .White.Muted.Crash. (2005) en het duet We dance to forget (2007) dat meer dan zes seizoenen tourde in elf verschillende landen. Voor zijn nieuwste fABULEUS-productie followfollow werkt Koen met een groep jongeren tussen 13 en 21 jaar.

Een samenwerking door 30CC en STUK.

In de pers

  •  “Smartphones leveren dansers alleen maar extra mogelijkheden op om machtig moves te maken.” (*** Focus Knack)
  • “Het werkt als een trein, met pompende ritmes en prachtige beelden.” (**** NRC Handelsblad)

Credits

www.fabuleus.be/followfollow

choreografie Koen De Preter met Natan Bex, Sari Blauwet, Emmanuel Boakye, Yanna Lambaerts, Noah Meulemans, Naya Mbayo, Ilias Tallon, James Van Cauwenberghe, Louise van Genugten, Alex Van Speybroek en Miro Ver Elst artistieke coaching Nienke Reehorst repetitor Katja Pire dramaturgie Peter Anthonissen lichtontwerp Fudetani Ryoya kostuums Marie Dries productie fABULEUS coproductie STUK en Perpodium met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid