Dans voor actrice (Jolente De Keersmaeker)

Jérôme Bel en tg STAN
di 21/09/2021 - 20:30 Tickets
Dans
Jongeren (12+)
STUK
Soetezaal

Ticketprijzen

Voor Dans voor actrice ging de Franse choreograaf Jérôme Bel te rade bij ervaren actrices wereldwijd met de vraag om niet zoals gewoonlijk rollen uit het theaterrepertoire te spelen, maar stukken uit de moderne dans. Bij gebrek aan technische danskwaliteiten, focussen actrices zich bij het dansen eerder op een interpretatie van de choreografie dan op een perfecte uitvoering van de bewegingen. Vorm ruimt plaats voor betekenis, uiterlijke kenmerken voor verinnerlijking, uitbeelding voor ervaring, het spektakel voor de gebeurtenis. Het is net die kwetsbaarheid - het evenwicht tussen sterkte en zwakte, tussen diepgang en een gebrek aan ervaring - die Bel interesseren.

Bel nodigde ook actrice Jolente de Keersmaeker (tg STAN) uit om een eigen interpretatie te maken van iconische danssolo’s - van Isadora Duncan tot Pina Bausch. Een intimistisch en uiterst persoonlijk recital van uiteenlopende solo’s uit de hedendaagse dansgeschiedenis, op het snijvlak van dans en theater, van choreografie en taal, van beweging en woorden, van lichaam en verbeelding.

In het Nederlands, met Engelse boventiteling.

Gepresenteerd door STUK.

Credits

www.stan.be

concept Jérôme Bel met Jolente De Keersmaeker productie tg STAN coproductie R.B. Jérôme Bel, tg STAN, CAMPO foto Herman Sorgeloos