COSMIC 7

Pluto-ensemble
di 30/11/2021 - 20:30
uitverkocht
Muziek, Vocaal
Jongeren (12+)
60'
uitverkocht

Ticketprijzen

€ 18 - € 14 STUKkaart of Cultuurkaart KU Leuven

Het Pluto-ensemble onder leiding van Marnix De Cat brengt kosmische polyfonie onder een duizelingwekkende sterrenhemel van animatiekunstenaar Jaak De Digitale.

Zoals de planeten onderling een polyfoon (voor ons onhoorbaar) spel zouden laten klinken, ieder in hun eigen baan, zo kwam men in het Westen op enkele eeuwen tijd tot een explosie van samenklinkende melodieën, een evolutie tot een stijl die we polyfonie noemen: veel-klinkend, veel-stemmig. Het hoogtepunt hierin bereikten we stilaan in de 15de, 16de eeuw, waarna de klemtoon meer en meer werd verlegd naar melodie en harmonie.

Vier zangers en een serpent – een slangvormig 16de-eeuws blaasinstrument – gaan hier met behulp van elektronica mee aan de slag, en brengen polyfone muziek tot zelfs een 24-stemmige canon van (jarige!) Josquin Des Prez. Daarnaast dompelen ze je onder in hemelse celestaklanken of diepe kosmische geluiden op de serpent.

Met muziek van Grenon, Josquin, Gascogne, Malvezzi, Lassus en anderen.

Liveconcert + 360° video.
Zittend concert achter gesloten deuren. Kom zeker op tijd, want laatkomers worden niet meer binnengelaten!

KNAL! Planetarium Music Festival

Wat heeft het universum voor ons in petto? En hoe kijken kunstenaars naar deze oneindige leegte, haar mysteries en gevaren?

KNAL! Planetarium Music Festival presenteert een reeks audiovisuele reizen door de kosmos op zoek naar antwoorden. In een gigantische ‘dome’ zal je ondergedompeld worden in immersieve concerten, video's en performances met het universum als inspiratiebron. Dankzij zijn 360°-projectie en surround-geluid beleef je een onvergetelijke kosmische ervaring. Het programma wordt gecureerd door diverse Leuvense muziekpartners en gaat van elektronisch experiment over klassiek tot popmuziek.

van 25 november tot en met 5 december 2021 > www.knalfestival.be

Credits

met  Lieselot De Wilde (sopraan), Marnix De Cat (altus, synthesizer en artistieke leiding), Adriaan De Koster (tenor) Arnout Malfliet (bas), Berlinde Deman (serpent) en Jaak De Digitale (visuals) foto De Cat

nl.pluto-ensemble.eu

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Alles draait om verwondering.