Continuum

met gastmuzikant Vitja Pauwels

Benjamin Verdonck
zo 19/03/2023 - 17:00
zo 19/03/2023 - 20:00
Overdag, Eenvoudig Nederlands
60'
Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 11 - € 14 - € 17 - € 20
  • € 2,80 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

Benjamin en de Boze Wolf

Leuven Jazz en het figurentheaterfestival Boze Wolf Festival slaan dit seizoen weer de handen in elkaar. Benjamin Verdonck, ex-focusartiest en kind aan huis, trekt met zijn ‘wereldtournee in Aarschot en Leuven’ maar liefst vijf keer langs onze zalen.

Voor zijn twee voorstellingen in Leuven - Continuum en Down the rabbit hole - nodigt Benjamin enkele jazzmuzikanten uit om mee in dialoog te gaan, samen te improviseren en zijn kijkkasten ook magisch voor het oor te maken. De muzikanten zullen samen met het programma van Leuven Jazz, bekend worden gemaakt.

Continuum

De voorbije jaren zette Benjamin Verdonck een reeks wonderlijke tafeltonelen en kijkkasten in de wereld. Continuum is de jongste nieuwkomer in dat repertoire.

Als kijkkast zonder vaste partituur laat Continuum toe om voortdurend nieuwe variaties en combinaties van kleur, vorm en beweging te verkennen. Een jazz-concert voor het oog. Na een eerste speelreeks op pleinen en in parken, tijdens Verdoncks Wereldtournee in Antwerpen 20-21, ging de kleine zaaltournee van start op Het TheaterFestival 2021

Verdoncks recente repertoire is het resultaat van een zoektocht naar kleinschalige mobiele theatervormen, die ontsnappen aan de gangbare verwachtingen omtrent produceren en programmeren. Een oefening in vereenvoudiging, veerkracht en lenigheid met de anarchistische humor, intelligente tegendraadsheid en meedogenloze verbeeldingskracht waar het werk van Benjamin Verdonck voor gekend staat.

Vitja Pauwels

In het kader van Leuven Jazz nodigt Benjamin Verdonck jazzgitarist Vitja Pauwels uit om in dialoog te gaan. 

De Brusselse multi-instrumentalist Vitja Pauwels bewandelt boeiende paden. Of het nu bij bands als Bombataz, Naima Joris en Warm Bad of solo is; hij grijpt de aandacht. Op zijn tweede soloalbum Drift By / Sink In (W.E.R.F. records) gaat hij met pedal steel, drumcomputers en zelfs al zingend aan de slag. Een spannend concert vol contrast.

Pauwels zijn eerste solo live album Day at Half Speed kwam in 2019 uit bij Rat Records/Walter/Off label. Dat na een jaar in het Noorse Trondheim met niemand minder dan powerhouse Stian Westerhus als mentor.

  • onderdeel van Boze Wolf festival
  • onderdeel van Leuven Jazz
  • Samen met CC Het Gasthuis organiseren we een 'wereldtournee in Aarschot en Leuven'.
    In Aarschot geniet je van drie andere voorstellingen van Benjamin Verdonck: notallwhowanderarelost (VR 10 MAA), Waldeinsamkeit & Regenboog (DO 16 MAA) en Down the Rabbit Hole (VR 17 MAA).

Credits

van en met Benjamin Verdonck productie Toneelhuis beeld Benjamin Verdonck