Checkpoint Charlie

Een musical over de muur die Berlijners verdeelt én verbindt

Goedemorgen Theaterproducties
vr 24/03/2023 - 20:00
95’ - geen pauze

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

Op zondag 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht tijd verdeeld door prikkeldraad. In de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we enkele Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. Een indringende musical over dromen, machteloosheid en veerkracht.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad, terwijl haar zachtmoedige vader juist geniet van het vertrouwde leven in de DDR. De slenterende grenswachter die dag na dag zijn ronde doet, begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur.

Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur.

De muur die hen verdeelt én verbindt.

Credits

www.checkpointcharliedemusical.nl

Met Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Job Bovelander, Marleen van der Loo, Pieter van Nieuwenhuyze en Alex van Bergen regie Fons van Rongen liedteksten Stef Bos muziek Helmer Kant dialogen Fleur van Greuningen staging Dinne van Rongen-Groothuis decorontwerp Eric van der Palen lichtontwerp Wannes van der Veer kostuumontwerp Sanne Oostervink foto Ministerie van Beeld

Bekijk en luister online