Cecile McLorin Salvant

vr 19/11/2021 - 20:00
Concert, Jazz
90'

Ticketprijzen

€ 28 (rang 1) - € 25 (rang 2) - € 20 (rang 3)

check onze kortingen

Vraag aan (jazz)muzikanten wie vandaag de beste jazzvocaliste is en je zult vaak hetzelfde antwoord krijgen: Cecile McLorin Salvant.

Deze eigenzinnige Amerikaanse jazzzangeres beschikt over een volle, soepele en wendbare stem.
Elke song die ze onder handen neemt wekt ze tot leven en krijgt een nieuwe glans. De songs die ze interpreteert, gaan van vergeten bluesparels over obscure songs van grootmeesters tot bekende klassiekers.

Vijf albums heeft ze intussen uit, waarvan er drie een Grammy Best Jazz Vocal wonnen. Het is overduidelijk dat de internationale jazzwereld zijn nieuwe leading lady heeft gevonden. Intelligentie, humor, attitude: Cecile McLorin Salvant heeft het allemaal!

Op haar laatste album 'The Window' staat haar stem centraal, subtiel begeleid door pianist Sullivan Fortner, bekend van zijn samenwerkingen met Wynton Marsalis, John Scofield en Paul Simon.

In de pers

Jazzjournalist Ben Ratliff schreef over haar in de New York Times:

“Ze heeft een zuivere stem, met een groot bereik, van een warm diep geluid tot heldere hoge noten … Haar stem bijt zich vast in iedere song. Haar mimiek geeft betekenis waarbij ze droefheid of ernst uitdrukt zoals een stille-filmacteur dat doet. Op die manier vertegenwoordigt ze jazzgeschiedenis.”

Credits

met ntb