Analoog

Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)
di 13/02/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen op de toneelschool. Toen Willem, als docent, Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem.

Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld.

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

In de pers

  • “Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis” (★★★★★ de Volkskrant)
  • “Als een toverbal geeft 'Analoog' steeds meer kleurige lagen en emotionele smaken prijs. Het stuk is een portret van een band tussen deze twee mannen maar het overstijgt die ene band en wordt ook, net zoals Ernaux het in haar werk meesterlijk demonstreert, een illustratie van hoe generaties elkaar uitdagen en dragen." (★★★★ Knack Focus)
  • “In een prachtig duet reflecteren Willem de Wolf van DE HOE en zijn ex-student Louis Janssens over de manier waarop ze elkaar en elkaars werk vormden, en vormen” (★★★★ De Morgen)
  • “Veel meer dan over verschillende visies op het kunstenaarschap en identiteit, gaat Analoog over herkenbare vraagstukken rond ouder worden, zingeving, engagement, loskomen van je wortels, spijt en schaamte. Samen geeft dat een intieme ontmoeting die de jury erg gecharmeerd heeft.” (#jury23 van Het Theaterfestival)

Credits

van en met Louis Janssens en Willem de Wolf techniek, licht en soundtrack Shane van Laer choreografisch advies Femke Gyselinck kostuums Cecile Taylor productie DE HOE coproductie Het Laatste Bedrijf met dank aan Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem en Carine van Bruggen met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid foto Koen Broos

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Beven

Het nieuwstedelijk
wo 05/06/2024 - 20:00
do 06/06/2024 - 20:00
vr 07/06/2024 - 20:00
za 08/06/2024 - 20:00
di 13/02/2024 - 20:00
wo 14/02/2024 - 21:30