An evening with Gyða Valtýsdóttir (IS) & Dobrawa Czocher (PL)

vr 10/02/2023 - 20:00
50' (Dobrawa Czocher) - pauze - 60' (Gyða Valtýsdóttir)

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - check onze kortingen

Gyða Valtýsdóttir (IS)

Gyða Valtýsdóttir is een IJslandse muzikant en multi-instrumentalist en winnaar van de Nordic Council Music Prize 2019. Ze was lid van de experimentele muziekgroep Múm en heeft drie volledige soloalbums uitgebracht, Epicycle, Evolution en Epicycle II, en creëerde muziek voor films, installaties en dans.

Door stijgende cello en hemelse zang is Ox - haar vierde album - een transcendente dans tussen innerlijke en uiterlijke rijken van het bestaan. Met rijke arrangementen en ingewikkelde soundscapes viert het de belichaming van zowel duisternis als licht door openhartigheid die aanleiding geeft tot schrijven dat barst van moeiteloze originaliteit.

Dobrawa Czocher (PL)

Het solowerk van de Poolse celliste en componiste Dobrawa Czocher situeert zich op de dunne scheidingslijn van klassiek en hedendaags en combineert haar virtuoos cellospel met een sterke emotionaliteit. Deutsche Grammophon selecteerde haar alvast bij de veelbelovende artiesten en nieuwe stemmen voor Project XII. 

In Leuven zal ze haar debuutalbum Dreamscapes presenteren.

Dobrawa trad mei 2022 op tijdens de tweede editie van The Sound of Cello, toen in trioverband. Een concert dat enorm gesmaakt werd door het Leuvense publiek. Ingewijdenen kennen Dobrawa ook van het succesvolle duo dat ze vormt met pianiste Hania Rani. Samen brachten ze Inner Symphonies uit bij Deutsche Grammofon en traden op in een uitverkochte Henry Le Boeufzaal in Bozar.

In de pers

"This is an album for a candlelit night at home with a loved one, or for staring out of the window at the rain by yourself. It’ll warm your heart and cleanse your soul. A definite must-have." (The Reykjavik Grapevine over 'Ox')

Bekijk en luister online