20 years Naragonia Special

za 16/12/2023 - 20:00
2 uur 30' met pauze - afterparty in foyer tot 01.00 uur

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Pascale Rubens en Toon Van Mierlo van de folkgroep Naragonia toeren al 20 jaar door heel Europa en zijn erg geliefd geworden bij het brede publiek. Ze inspireren met hun muziek talrijke andere muzikanten en veel van hun composities worden gecoverd of opgenomen door groepen uit binnen- en buitenland, van Zweden tot in de Verenigde Staten. Sommige melodieën groeiden dan ook uit tot echte standards in de folkscene.

20 jaar op de planken en steeds on the road zorgt ook voor bijzondere ontmoetingen. Niet minder dan elf van hun bevriende muzikanten komen naar Leuven om deze avond tot een uniek en hartverwarmend concert te maken.

10 jaar geleden vierde Naragonia zijn eerste jubileum ook al in onze uitverkochte Schouwburg. De sfeer was toen magisch. In de zaal zaten niet minder dan twaalf nationaliteiten die soms van de andere kant van Europa afzakten om mee te vieren. Verschiet dus niet als je plots naast een Portugees of Est zit op dit genereuze feestje. Een must-see voor elke folk- en muziekliefhebber.

EXTRA

Credits

Naragonia: Pascale Rubens (diatonische accordeon viool en zang) en Toon Van Mierlo (doedelzakken, sopraansax en diatonische accordeon)

gastmuzikanten: Simone Bottasso (diatonische accordeon), Gilles Chabenat (draailier), Andy Cutting (diatonische accordeon), Maarten Decombel (gitaar en mandola), Philippe Laloy (sopraansax), Simon Leleux (Oosterse percussie), Vincent Noiret (contrabas), Luc Pilartz (viool), Véronique Rubens (piano), Guy Swinnen (zang), Charlotte Van Mierlo (zang), Mathijs Van Mierlo (trompet en zang) en Jo Zanders (percussie