Leuven beKOORt 2022

We moesten er twee jaar op wachten, maar de eerste editie van 'Leuven beKOORt' overtrof werkelijk onze stoutste verwachtingen!

Ons korenfestival lokte ruim 4.000 bezoekers naar zeventien locaties in de Leuvense binnenstad. Het publiek genoot duidelijk van de veelzijdige koormuziek op vaak verrassende plekken in de stad. 

Het was ons opzet om niet alleen de verscheidenheid en het enthousiasme van de koorwereld te tonen, maar om bezoekers ook een onbekend stukje Leuven te laten ontdekken. Dit blijkt duidelijk een gouden combinatie, zo leren ons de begeesterde reacties van het talrijke publiek.

Tachtig concerten, verborgen parels & samenzang

Voor de eerste editie selecteerden we 40 amateurkoren uit Leuven, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, Wallonië en Nederland. 
Tussen 14 en 17 uur gaf elk koor twee concerten van 25 minuten op twee verschillende podia in de Leuvense binnenstad.

De zeventien podia bevonden zich op wandelafstand van elkaar, tussen de instapplaatsen Velodroom en Damiaanplein.
Het publiek kon daarbij ook enkele verborgen parels in de stad ontdekken, zoals de Damiaancrypte in de Sint-Antoniuskapel, de kapel van het Hollands College of de tuinen van het Iers College en van woonzorgcentrum Dijlehof.

Als slotmoment verzamelden alle koren om 17.30 uur op de Velodroom en brachtern er de nieuwe compositie 'You Knight' van Pieter Nevejans, de dirigent van Kooruwel.

Terugblik op editie 2022

Leuven beKOORt 2024

We plannen de tweede editie van Leuven beKOORt in september 2024.
Alle details volgen later.

Credits

organisatie Kooruwel & 30CC in samenwerking met stad Leuven, 60 vrijwilligers en alle deelnemende koren
met dank aan de afdeling woord van het SLAC, het Damiaancentrum, het Heilige-Drievuldigheidscollege, het Hollands College, het Iers College, de KU Leuven, de Sint-Michielskerk en het Woonzorgcentrum Dijlehof met steun van De Zondag en Stella Artois