Leuven beKOORt 2024

zondag 22 september - 50 koren - 21 locaties

Op zondag 22 september 2024 heten we je van harte welkom op de tweede editie van 'Leuven beKOORt'.
Kooruwel en 30CC zijn opnieuw de drijvende krachten van dit koorfestival voor amateurkoren en zijn al volop bezig met de voorbereidingen. 

Het festival behoudt uiteraard zijn enthousiast onthaalde aanpak: op 21 verrassende zanglocaties in het hart van Leuven zal je 50 koren kunnen ontdekken, in diverse stijlen en bezettingen. Het festival blijft 100% gratis, met uiteraard ook ruimte voor ontmoeting, eten & drinken.

Vanaf 15 mei vind je hier meer info over de editie 2024!

Inschrijvingen afgerond

We noteerden de voorbije maanden een ware toeloop van geïnteresseerde koren, waarvoor onze hartelijke dank.
De 50 koren zijn intussen geselecteerd, in zeer diverse zangstijlen - van gregoriaans tot pop!

Samen maken we er een stemmig feest van!

Vrijwilligers gezocht!

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers om van Leuven beKOORt een zalig zingend zondag te maken.
Wil jij op 22 september helpen met het begeleiden van koren en publiek?
Meld je aan via info@leuvenbekoort.be!

Dit was editie 2022!

We moesten er twee jaar op wachten, maar de eerste editie van 'Leuven beKOORt' overtrof werkelijk onze stoutste verwachtingen! Ons korenfestival lokte ruim 4.000 bezoekers naar zeventien locaties in de Leuvense binnenstad. Het publiek genoot duidelijk van de veelzijdige koormuziek op vaak verrassende plekken in de stad. 

Het was ons opzet om niet alleen de verscheidenheid en het enthousiasme van de koorwereld te tonen, maar om bezoekers ook een onbekend stukje Leuven te laten ontdekken. Dit blijkt duidelijk een gouden combinatie, zo leren ons de begeesterde reacties van het talrijke publiek.

Voor de eerste editie selecteerden we 40 amateurkoren uit Leuven, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Tussen 14 en 17 uur gaf elk koor twee concerten van 25 minuten op twee verschillende podia in de Leuvense binnenstad.

De zeventien podia bevonden zich op wandelafstand van elkaar, tussen de instapplaatsen Velodroom en Damiaanplein. Het publiek kon daarbij ook enkele verborgen parels in de stad ontdekken, zoals de Damiaancrypte in de Sint-Antoniuskapel, de kapel van het Hollands College of de tuinen van het Iers College en van woonzorgcentrum Dijlehof.

Als slotmoment verzamelden alle koren om 17.30 uur op de Velodroom en brachtern er de nieuwe compositie 'You Knight' van Pieter Nevejans, de dirigent van Kooruwel.

Terugblik 2022

Credits 2022

organisatie Kooruwel & 30CC in samenwerking met stad Leuven, 60 vrijwilligers en alle deelnemende koren
met dank aan de afdeling woord van het SLAC, het Damiaancentrum, het Heilige-Drievuldigheidscollege, het Hollands College, het Iers College, de KU Leuven, de Sint-Michielskerk en het Woonzorgcentrum Dijlehof met steun van De Zondag en Stella Artois