Deelnemende koren

Acht graden koor (Bierbeek)

o.l.v. Inge Bellens
Kapel Romaanse Poort 15.00 uur | Rambergpark 16.30 uur

Het Acht graden koor zet vooral in op het plezier van het zingen en kwaliteit. Ze brengen een mix van jonge en oude muziek, zowel pop als spirituals en oude volksliederen.

www.achtgradenkoor.be

________

Al Dente (Leefdaal)

o.l.v. Marc Justaert
Damiaancrypte 15.00 uur | Kapel Hollands College 16.30 uur

Al Dente is een vocaal ensemble en zingt a capella, vierstemmig. Naast klassiek koorwerk uit de 16de en 17de eeuw (Bach, Dowland, Arcadelt) brengt het ook recent werk (Malicorne, Coope, Boys & Simpson).

www.kamerkooraldente.be

________

Anahita (Keerbergen)

o.l.v. Mattijs Roelen
Joris Helleputteplein 14.30 uur | 30CC/Predikherenkerk 16.00 uur

Anahita staat voor schoonheid en puurheid: een koor dat streeft naar een mooie koorklank.Het koor brengt klassieke en hedendaagse koorliederen. Alle genres komen aan bod.

www.kooranahita.be

________

Awellé (Leuven)

o.l.v. Hilde Van Belle
Binnenplein Iers College 14.30 uur | Kapel Romaanse Poort 16.30 uur

Awellé is vernoemd naar een Afrikaans wiegelied en werd 25 jaar geleden als strijdkoor uit de grond gestampt. In al die tijd heeft het een gezonde portie gekte en rebellie bewaard.Vandaag bestaat het repertoire uit renaissance-, folk- en wereldmuziek. Soms met een knipoog naar klassiek of pop.

________

Blij Rondeel (Heverlee)

o.l.v. David Martinez y De Preter
Sint-Michielskerk 14.00 uur | Joris Helleputteplein 16.30 uur

Blij Rondeel brengt profane en religieuze a-capellamuziek in meestal vierstemmige koorzetting. Ook moderne stukken komen aan bod.

www.blijrondeel.be

________

CantaBella (Turnhout)

o.l.v. Els Germonpré
Kapel Romaanse Poort 14.00 uur | Binnenplein Romaanse Poort 15.00 uur

CantaBella is een damesensemble en brengt topkwaliteit. Het koor staat voor een krachtige, vrouwelijke uitstraling en een sterke onderlinge verbondenheid. Het legt zich toe op een gevarieerd programma uit de klassieke en hedendaagse koormuziek.

www.damesensemble-cantabella.be

________

Cantate (Aarschot)

o.l.v. Tineke Verlooy
Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 14.30 uur | Tuin Iers College 16.30 uur

Cantate zingt meerstemmig. Het repertoire omvat zowat vijf eeuwen geschiedenis aan koormuziek. Renaissance en barok, maar ook latere koorwerken uit de 19de-eeuwse romantiek en de 20ste eeuw zijn vertegenwoordigd in de partiturenkast.

www.cantate-aarschot.be

________

Cantate (Erps-Kwerps)

o.l.v. Hilde De Coster
Velodroom 14.30 uur | Damiaankerk Sint-Antoniuskapel 16.30 uur

Cantate is polyvalent. Het koor luistert officiële evenementen op, is aanwezig bij faits divers, op kerstmarkten, zingt tijdens missen op hoogdagen, huwelijksvieringen en nog zoveel meer. Maar Cantate geeft ook profane concerten. Daarmee tonen de koorleden dat ze verschillende muziekgenres aankunnen.

www.cantatekoor.be

________

Canzonetta (Kessel-Lo)

o.l.v. Dieter Staelens
Tuin Iers College 15.30 uur | Kapel Iers College 16.30 uur

Canzonetta is een enthousiast gemengd volwassenenkoor en zingt meerstemmig (vier- tot achtstemmig). Het repertoire bevat zowel religieuze werken als wereldlijke muzíek, gospelsongs en Nederlandstalige liederen. Ze staan steeds open voor nieuwe muzikaleprojecten.

www.canzonetta.be

________

Cappella Concinite (Leuven)

o.l.v. Ludo Claesen
Sint-Michielskerk 14.30 uur | Kapel Iers College 16.00 uur

Cappella Concinite is een vrouwenkoor dat klassieke muziek zingt uit verschillende stijlperioden, maar ook speciale aandacht heeft voor hedendaagse koormuziek.

www.concinite.be

________

Couleur Vocale (Berchem)

o.l.v. Peter Van Hoof
Sint-Michielskerk 15.00 uur | Velodroom 16.30 uur

Couleur Vocale bestaat uit een 40-tal enthousiaste zangers en zangeressen. Het repertoire omvat kwalitatieve werken van componisten van de 16de tot de 21ste eeuw. Couleur Vocale houdt van een uitdaging en kijkt uit naar elke muzikale prikkel.

www.couleur-vocale.com

________

De Orgelpijpjes (Heverlee)

o.l.v. Katrien Konings
Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 15.00 uur | Velodroom 16.00 uur

De Orgelpijpjes is een levendig kinderkoor uit Heverlee met een enthousiaste dirigente en daarrond een heleboel geëngageerde ouders en sympathisanten. Het hele jaar door werken ze aan een gevarieerd programma met liederen van vroeger en nu, van overal en in alle talen.

www.orgelpijpjes.be

________

Elewijts Bachkoor (Elewijt)

o.l.v. Anne Adriaensens
Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 14.00 uur | Tuin Iers College 15.00 uur

Het Elewijts Bachkoor is een vierstemmig, gemengd koor voor volwassenen. Het repertoire omvat naast Bach ook andere klassieke componisten, zoals Händel, Mozart, Mendelssohn,enz. Verder zingt het koor ook kerkmuziek, volksmuziek, romantische en moderne muziek.

www.elewijtsbachkoor.be

________

Elkore (Herent)

o.l.v. Kim Meyns
Damiaancrypte 14.00 uur | Kapel Hollands College 15.30 uur

Elkore is een vocaal ensemble dat momenteel bestaat uit twaalf leden. De zangers exploreren en optimaliseren de klank en de klinkende dialoog met zichzelf, elkaar en het publiek. De inzichten van het Lichtenberger Institut vormen de basis voor de werking van het ensemble. Geen enkele muziekstijl wordt uitgesloten.

________

Florilegium (Leuven)

o.l.v. Mark Thijs
30CC/Predikherenkerk 14.30 uur | Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 16.30 uur

Florilegium, opgericht in 1981, is een gemengd vocaal ensemble. Het bestaat uit een dertigtal zangers, allen gedreven door het samen musiceren. Ze werken aan een gevarieerd repertoire met de nadruk op westerse literatuur uit de renaissance en de barok.

www.florilegium.be

________

Gospelrats (Kessel-Lo)

o.l.v. Wim Desair
30CC/Wagehuys 14.00 uur | Binnenplein Iers College 16.30 uur

Vol enthousiasme zingen de Gospelrats a-capellabewerkingen van gospel tot popklassiekers, met een eigen toets en dikwijls een verrassend einde. Ze hebben een repertoire van een 100-tal liedjes. Afhankelijk van de gelegenheid passen ze hun repertoire aan.

www.gospelrats.be

_______

Hadricantus (Wijgmaal)

o.l.v. Jolien Vandevelde
Joris Helleputteplein 14.00 uur | Sint-Michielskerk 16.00 uur

Hadricantus is een vierstemmig gemengd koor, met een fijne verslaving: ‘zot van zingen’. Zingen bij Hadricantus is niet enkel meerstemmig een doel bereiken dat groter is dan hen zelf maar ook wekelijks warm thuiskomen bij elkaar.

www.hadricantus.be

________

Het Barbarakoor (Diest)

o.l.v. Trix Claeys
Binnenplein Iers College 15.30 uur | 30CC/Wagehuys 17.00 uur

Het Barbarakoor werd opgericht in 1973 en groeide uit tot een gewaardeerd meerstemmig, gemengd koor. Ze zingen diverse genres in verschillende talen: religieuze en wereldlijke liederen van klassiek tot pop, kleinkunst en wereldmuziek. Van levensbeschouwelijk tot lichtvoetig.

www.barbarakoordiest.be

________

Het Hagenkoor (Herent)

o.l.v. Jonas Gedeshi
Kapel Iers College 14.00 uur | Tuin Iers College 16.00 uur

Het Hagenkoor is een gemengd koor met een gevarieerd repertoire: zowel profaan als religieus, klassiek en hedendaags. Het is geen specifiek kerkkoor, geen concertkoor en geen popkoor. Ze streven naar een hoge muzikale kwaliteit en doen dat in een ontspannen, vriendschappelijke sfeer.

www.hagenkoor.be

________

Kamerkoor Orlando (Leuven)

o.l.v. Ann De Lentacker
Kapel Hollands College 14.30 uur | Damiaancrypte 16.00 uur

Kamerkoor Orlando bestaat uit twintig liefhebbers van polyfonie. Ze zingen een- tot zestemmige muziek uit de renaissance. Op concerten laten ze zich af en toe begeleiden door een gelegenheidsensemble.

www.uitinleuven.be/vereniging/kamerkoor Orlando

________

Keereweerom (Hoegaarden)

o.l.v. Mieke De Roeck
Tuin WZC Dijlehof 14.30 uur | Joris Helleputteplein 16.00 uur

Keereweerom is een vijftienjarig solidariteitskoor uit Hoegaarden. Ze vonden elkaar door sociaal engagement: voor rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, vrijheid en solidariteit. Ze zingen liederen uit alle hoeken van de wereld.

________

Koninklijk Hasselts A Capella Koor (Hasselt)

o.l.v. Isabella Bikkembergs
Rambergpark 14.30 uur | Damiaankerk Sint-Antoniuskapel 15.30 uur

Het KHACK is een gemengd vierstemmig koor dat zowel profane als religieuze liederen brengt. Zowel a capella als met begeleiding zingen ze voornamelijk hedendaagse koorwerken.

www.khack.be

________

Kontrarie (Herent)

o.l.v. Chris Moens
Velodroom 15.00 uur | 30CC/Predikherenkerk 16.30 uur

Kontrarie is een solidariteitskoor en kiest voor geëngageerde muziek. Kontrarie – de naam zegt het zelf – zingt in de tegenstroom, wil opkomen voor de zwakken en hekelt heersers en machthebbers. De keuze van de liederen wordt dus in de eerste plaats bepaald door de vraag: “Kunnen we hier achter staan?”

www.kontrarie.be

________

Koordinaat (Leuven)

o.l.v. Jan Van Hove
Binnenplein Romaanse Poort 14.00 uur | Damiaankerk Sint-Antoniuskapel 15.00 uur

Koordinaat is een Leuvens kamerkoor en heeft een breed repertoire uitgebouwd. Zowel oude muziek, klassieke muziek als hedendaagse composities staan op het programma, met bijzondere aandacht voor koormuziek van Vlaamse bodem.

www.koordinaat.be

________

Kooruwel (Leuven)

o.l.v. Pieter Nevejans
Voorplein Hollands College 15.00 uur | Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 16.00 uur

Met 60 enthousiaste amateurzangers draait het bij Kooruwel al meer dan tien jaar om zingen: een breed a-capellarepertoire met liederen van drie tot acht stemmen, met klassiek tot lichter werk, van gemakkelijk tot uitdagend. Toegankelijk voor zangers en luisteraars! Het koor zong al voor Dagelijkse Kost en Iedereen Beroemd.

www.kooruwel.be

________

Les Amis de P. (Mechelen)

o.l.v. Bart Callebaut
30CC/Wagehuys 15.00 uur | Binnenplein Romaanse Poort 17.00 uur

Les Amis de P. zingt a capella. Het brede repertoire gaat van oude klassiekers, volksliederen, gospel, blues over liederen in het Afrikaans, Italiaans, enz. De dirigent geeft vaak een eigen interpretatie en arrangement aan deze liederen.

www.lesamisdep.be

________

Maggie’s Melody (Dilbeek)

o.l.v. Magalie Gelin
Velodroom 14.00 uur | 30CC/Predikherenkerk 15.30 uur

Het popkoor Maggie’s Melody is een koor vol dynamiek en enthousiasme. Ze zingen zowel popliedjes als gospel, Afrikaanse traditionals, rock, a capella en alles in de hedendaagse muziek.

www.maggiesmelody.be

________

Mannenkoor Terpander (Leuven)

o.l.v. Koen Vits
Kapel Romaanse Poort 14.30 uur | Kapel Hollands College 16.00 uur

Het Mannenkoor Terpander bestaat uit een groep geëngageerde jongemannen. Sinds september 2016 zingen ze koormuziek uit verschillende stijlen, tijden en strekkingen. Medeoprichter en dirigent Koen Vits leidt als creatief directeur deze groep en legt de nadruk op kwaliteit. Gezien de grote verscheidenheid aan interessante werken voor mannenkoor kiest Koen regelmatig voor moderne en hedendaagse muziek, maar ook romantische en 'oude' componisten komen al eens aan bod.

www.terpander.be

________

Medua (Meeuwen)

o.l.v. Cindy Gebruers
Tuin WZC Dijlehof 15.30 uur | Joris Helleputteplein 17.00 uur

Medua is een vierstemmig popkoor. Het koor bestaat 51 jaar en evolueerde door de jaren heen van een kerkkoor naar een koor met een breed repertoire van zeer diverse liederen.

sites.google.com/site/meduakoor

________

Meerdaal Vocaal (Blanden)

o.l.v. Ellen Honee
Kapel Iers College 15.00 uur | Binnenplein Romaanse Poort 16.00 uur

Meerdaal Vocaal is een gemengd volwassenenkoor. Ze ontdekken graag allerhande genres en stijlen en dat met veel zin voor humor en creativiteit.

www.facebook.com/groups

________

Mezoblebi Ensemble (Kessel-Lo)

o.l.v. Leen Van Nuland
Damiaankerk Sint-Antoniuskapel 14.30 uur | Kapel Romaanse Poort 15.30 uur

Het Mezoblebi Ensemble is gegroeid uit het buurtkoor Parcoeur en verdiept zich sinds 2018 volledig in de Georgische polyfonie. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude en levendige traditie van bloedmooie meerstemmige samenzang. Deze muziek is erkend als werelderfgoed.

________

Oxie’s (Namen)

o.l.v. Olivier Moreau
30CC/Predikherenkerk 15.00 uur | Rambergpark 16.00 uur

Oxie's is een vocaal ensemble van een 25-tal amateurzangers. Hun repertoire is opgebouwd uit Engelse pop-rock, nostalgiastijl: Michael Jackson, Billy Joel, Queen, ABBA, Cher, The Sailors, Beatles, Toto, Turtles ... Oxie’s laat zich begeleiden door een pianist/accordeonist.

www.facebook.com/Oxies

________

Popkoor Dames & Heren (Erps-Kwerps)

o.l.v. Jan De Koninck
Tuin Iers College 14.00 uur | Joris Helleputteplein 15.30 uur

Popkoor Dames & Heren is geen ‘koor’, maar een swingende groep stemmen in beweging.Alle muziekgenres komen aan bod: pop, folk, jazz, gospel, doowop, enz.

www.damesenheren.be

________

Salvocalee (Blaasveld)

o.l.v. Wim Salvo
30CC/Wagehuys 14.30 uur | 30CC/Wagehuys 16.00 uur

Naast pop en jazzy nummers brengt Salvocalee ook een klassiek repertoire en kerstliederen, afhankelijk van de gelegenheid. Maar ook projecten met hedendaagse composities gaan ze niet uit de weg. Soms zingen ze a capella, soms met pianobegeleiding. Hun dynamische optredens brengen ze met een originele toets.

www.salvocalee.be

________

The Flat Nuts (Leuven)

o.l.v. Lieve Van Look
Velodroom 15.30 uur | Kapel Heilige-Drievuldigheidscollege 17.00 uur

Deze leuke bende koorzangers zingt a-capellapopnummers. Van klassiekers zoals Lemon Tree van John Lennon tot recente nummers zoals No Time To Die van Billie Eilish. The Flat Nuts zingen vol overgave onder de deskundige leiding van de immer enthousiaste dirigente Lieve Van Look.

www.flatnuts.be

________

‘t Koor Blos (Wezembeek-Oppem)

o.l.v. Nausikaä Droste
Sint-Michielskerk 15.30 uur | Tuin WZC Dijlehof 16.30 uur

Dit volwassenenkoor brengt pop, rock, musical met originele choreo. Stilstaan is er niet echt bij, meerstemmig zingen en zich amuseren des te meer!

blosvzw.weebly.com/t-koor1.html

________

Trinitas (Leuven)

o.l.v. Philippe Moury
Voorplein Hollands College 14.00 uur | Kapel Romaanse Poort 16.00 uur

Trinitas is opgericht in 1921 in het Heilige-Drievuldigheidscollege. In het begin was dit een jongenskoor, maar doorheen de jaren is het geëvolueerd naar een gemengd volwassenenkoor dat zich voornamelijk toelegt op de uitvoering van religieuze en profane gezangen.

www.uitinleuven.be/vereniging/koninklijke zangkring trinitas

________

Upbeat (Leuven)

o.l.v. Pieter-Jan Gorissen
Binnenplein Iers College 15.00 uur | 30CC/Wagehuys 16.30

Upbeat is een muzikaal project dat kansen creëert voor jongvolwassenen om zich uit te leven op een podium. Dit Leuvense showkoor brengt een grote variatie aan acts: van intieme nummers en grappige sketches tot feestnummers met het hele koor. Naast zang, dans en theater staan plezier en vriendschap steeds centraal.

www.showkoorupbeat.be

________

Vocaal Ensemble Cantare (Goes, Nederland)

o.l.v. Pim Overduin
Rambergpark 15.30 uur | Sint-Michielskerk 16.30 uur

Vocaal Ensemble Cantare is een Zeeuws koor en wil de betere koormuziek brengen voor een kleiner ensemble. Het koor heeft een breed repertoire: van muziek uit de renaissance tot hedendaags werk. Cantare is een klassiek koor dat naast bekende koorwerken ook minder bekende muziek brengt, zowel a capella als met begeleiding.

www.cantaregoes.nl

________

Vocal Skyline Leuven (Leuven)

o.l.v. Donia Surowiec
Tuin WZC Dijlehof 14.00 uur | Kapel Iers College 15.30 uur

Vocal Skyline Leuven is een koor bestaande uit dertig talentvolle zangeressen uit het Hageland. Het repertoire is divers: klassiek, pop en folk. Zingen bij Vocal Skyline Leuven is kiezen voor muziek en gezelligheid.

vocalskylineleuven.jimdofree.com