Leon Keer is een toonaangevende kunstenaar in de anamorfe street art. Hij voerde opdrachten uit in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië, Mexico en diverse Aziatische landen. En zijn werk is al door velen bewonderd op vele internationale kunstbeurzen.

In zijn vrije werk lijkt een boodschap aanwezig. Actuele vraagstukken passeren de revue, zoals de huidige milieu- en klimaatomstandigheden en de leefbaarheid in deze wereld. De kunstenaar constateert een grote machteloosheid en daarmee een zekere mate van onverschilligheid bij het individu. Leon Keer is zich voortdurend bewust van het mooie versus lelijk. Hij verbeeldt en vergroot dit contrast, dat hij ziet als metafoor voor elk mensenleven. 

Voorwerpen komen tot leven door de verschillende toegepaste perspectieftechnieken in zijn werk. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van nieuwe technieken zoals augmented reality. Objecten worden vaak groter afgebeeld dan ze in werkelijkheid zijn. Een metafoor voor de grootsheid van de herinnering. Daarnaast gebruikt Keer contrast in kleur, vorm, schaduw en licht om het schilderij zo effectief mogelijk 3D te laten lijken.

Zijn schilderingen weerspiegelen zijn gedachten en confronteren de kijker met de huidige zieke tijdsgeest, met zichtbaar verval tegenover een tijdloos verlangen naar ongerepte schoonheid.

Tijdens zijn carrière heeft Leon Keer zijn kunst vaak gepresenteerd via liveaction-painting. Zijn capaciteit om als streetpainter te kunnen werken, heeft geleid tot de mogelijkheid zijn vreugde voor het schilderen te delen met het publiek. De 3D-kunst op straat is tijdelijk, maar de foto’s van zijn werk worden over gehele wereld via social media gedeeld.

Over zijn street art zegt hij: “Elk kunstwerk is uniek en behoort toe aan de straat en zijn omgeving. Het tijdelijke karakter van deze kunstvorm versterkt haar bestaan.”

Bouts in perspectief

De nieuwe creatie van Leon Keer wordt onthuld tijdens Bouts in perspectief op zaterdag 30 september.