Focusartiest Valentijn Dhaenens

Na Benjamin Verdonck, Laura van Dolron en De Nwe Tijd focussen we dit seizoen op Valentijn Dhaenens.

Valentijn studeerde in 2000 af als meester in de dramatische kunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Toneel Dora van der Groen. Bij een breder publiek is hij bekend van film- en televisiewerk, onder meer in het bekroonde 'De helaasheid der dingen' (Felix Van Groeningen) en 'Girl' (Lukas Dhont).

Zijn doorbraak op de planken kwam er met 'DegrotemonD', een ode aan 2.500 jaar redevoeren. Daarna volgde de eveneens succesvolle monoloog 'DeKleineOorloG'. Beide zelfgeschreven producties touren wereldwijd onder de titels 'BigmoutH' en 'SmallWaR' en ze waren vorig seizoen nog als double bill bij ons te zien.

Dit seizoen is Valentijn vier maal onze gast: 

• In 'Knaus' (di 1 okt 2019) ontrafelt hij – samen met regisseur Alexia Leysen – de drijfveren van de bejubelde, maar tegelijk controversiële Noorse auteur Karl Ove Knausgård. 

• De monoloog 'Onbezongen' (ma 7 okt 2019) schetst het portret van de homo politicus en vertrekt vanuit het idee dat het talent van de politicus uiteindelijk ook zijn ondergang veroorzaakt.

• In 'Vita Siyo Muchezo Ya Watoto' (wo 11 dec 2019) verwerken schrijfster-regisseur Frédérique Lecomte en een internationale cast documentair en autobiografisch materiaal tot maatschappijkritisch muziektheater.

• Op woensdag 11 december duikt Valentijn ook op in 'De Boekenkamer' en vertelt over zijn liefde voor boeken.