Focusartiest Kyoko Scholiers

Elk jaar kiezen we een artiest die we extra zichtbaar willen maken.
Na Benjamin Verdonck, Laura van Dolron, De Nwe Tijd, Valentijn Dhaenens en Kristien De Proost focussen we dit seizoen op Kyoko Scholiers.

Kyoko Scholiers studeerde in 2003 af aan Studio Herman Teirlinck en werkte als toneelspeler en -maker in België, Nederland en Frankrijk met onder meer de Roovers, Toneelhuis, Comp. MariusTheater Antigone, Tom Van Dyck/De Kempvader, HETPALEIS, tg STANBRONKS en Zuidpool. Op het scherm was ze onder meer te zien in Code 37, AlbatrosGeub, Het eiland, Anyway the Wind Blows en De Hel van Tanger.

Sinds 2007 treedt Kyoko ook naar voren als regisseuse, kunstenares en schrijfster. Ze zoekt de grenzen van het theater op, zowel binnen als buiten de black box, met haar theatrale installaties en out-ofthe-boxvoorstellingen als The house that built us, MISCONNECTED en Brief.

Haar recente theaterwerk peilt naar de menselijke fragiliteit en veerkracht en de invloed van tijd op de mens. Bezoek haar
website www.kyokoscholiers.be voor meer info.

Lees ook zeker het interview met Kyoko

Dit seizoen is Kyoko vier maal onze gast:

  • Met haar creatie Boy (do 7 okt 2021) geeft ze een stem aan de jeugdhulp in een brandend actuele en eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast, het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble
  • Als speelster is ze dit seizoen te gast met De Sunshine Boys (di 30 nov 2021) van Comp. Marius. Een lichtvoetige boulevardkomedie over twee oude komieken, geschreven door de 'king of comedy', Neil Simon.
  • Tijdens het Warm Alarm festival kan je mee op haar futuristische toeristische stadswandeling: Zone X (do 21, za 23, zo 24 april 2022). Kyoko leidt je theatraal door Leuven als post-apocalyptische ruïne van de vroege 21ste eeuw.
  • Op zaterdag 23 april duikt Kyoko ook op in De Boekenkamer en vertelt ronduit over haar liefde voor boeken.