Oceans are rising, so get informed and get involved

De aarde warmt in sneltempo op. Samen kunnen we de opwarming een halt toeroepen. So get informed over de oorzaken, gevolgen en oplossingen. Get involved: teken zelf de zeespiegel (+2m) en deel je klimaatactie.

Met de campagne ‘Oceans are rising, so get informed’ wil Koen Meirlaan, een Vlaamse Aardrijkskunde leraar, jong en oud informeren over de dreigende klimaatopwarming. Maar hij wil jou ook engageren om de boodschap mee uit te dragen. En dat kan je doen doen door de zeespiegel op 2m hoogte te tekenen en je omgeving te inspireren.

Get involved

Doe mee en teken de zeespiegel op je gevel, je tuinhek, je muur. Hang een poster op, zo breng je mensen in contact met sogetinformed.com  Ga aan de slag met tape, krijt of verf en deel je actie met #warmalarm en voer ze in op sogetinformed.com

De Leuvense cultuurhuizen nemen alvast het voortouw en duiden tijdens Warm Alarm die zeespiegel aan op hun gebouwen met een duidelijke oranje lijn op 2m hoogte. Je zal de lijn zien op Het Depot, M Leuven, 30CC/Schouwburg, Cinema ZED, STUK en Cas-Co. Ook de KU Leuven en middenveldorganisaties Avansa, Masereelfonds, MAAKbar en Dialoog doen mee.

30CC gebruikte deze tape op de schouwburg. Je kan, zoals STUK, de lijn ook schilderen op de ramen met raamverf, of poscastiften of zelfs met wasco kan je op je raam tekenen.

Ontdek de oranje lijnen op de gevels van de Leuvense cultuurhuizen, de KU Leuven en de Warm Alarm partners: