TOP - theater opent perspectieven

MC’s, acteertalenten, hip hop’ers, Slam Poëten, producers, Bboys of Bgirls deze is voor jullie! 
 
Ben je tussen 15 en 25 jaar? Hou je van acteren en op het podium staan? Ben je gepassioneerd door de urban lifestyle? Dan is dit nieuwe concept iets voor jou.

Urban Woorden en 30CC starten in april met TOP, een theatergroep voor jongeren. In TOP (Theater opent perspectieven) gaan we op zoek naar andere stemmen en perspectieven uit onze samenleving. Op deze manier willen we het canon binnen het theater en de maatschappij doorbreken en de visie op de wereld veranderen.   
Naast coaching, kan je jezelf ook verwachten aan masterclasses, gegeven door talenten uit zowel binnen- als buitenland. Dit allemaal met als doel jullie acteer talenten te verhogen en jullie te inspireren om een eigen stuk in elkaar te steken. Er zijn maar 2 coaches die jullie afwisselend zullen bijstaan in het proces.  
 
De coaches?
- Armin Mola: De 18-jarige acteur/songwriter is elke dag bezig met zijn 2 passies. Momenteel studeert Armin woord en theater aan het LUCA School of Arts in Leuven. Als acteur kon hij al meerdere keren meespelen in verschillende werken op zowel televisie als theater. Hij speelde onder andere in het stuk genaamd ‘Odysseus, een zwerver komt thuis’ in KVS en dit najaar zal hij te zien zijn op de televisiezender één met ‘It’s Showtime’.  Als muzikant won hij zowel Kunstbende (luik muziek) in Turnhout als de gekende wedstrijd Violencia. Daarnaast won hij al verschillende freestyle battles en in Nederland wordt hij vaak herkent als bekende persoon tijdens de PunchOutBattles.  Meer info over Armin: http://vi.be/rmind 
- Rita Sousa: Een straffe madam uit het Leuvense van 21 jaar oud. Rita werkt graag met jongeren, en koos daarom voor de lerarenopleiding. Daarnaast is zij ook een van de coaches in BURn, waar ze verschillende jongeren al geholpen heeft naar het next level in professionaliteit. Rita heeft verschillende talenten. Zo schrijft ze haar eigen muziek, produceert ze haar eigen beats en zingt ze haar eigen teksten. Daarnaast heeft ze al verschillende keren op een podium gestaan en in verschillende clips gespeeld (o.a. Zwartwerk Music). Samen met haar passie voor acteren en musicals, biedt zij een interessante mix tussen muziek en theater.  Meer info over Rita:  https://www.youtube.com/channe... 

Wat? 
1. tijdens de wekelijkse workshops werken we aan jouw acteer- en podiumtalenten: ✓ acteertechnieken ✓ podiumprésence ✓ uitspraak, …
2. We creëren samen een eigen urban theaterstuk  3. Een aantal keer peer jaar bezoeken we gratis en samen verschillende theatervoorstellingen kortom alles om jouw acteer -en podiumtalent en kennis over urban theater te verbeteren. 
 
Hoe?
Workshops gegeven door Leuvense talenten (Armin Mola en Rita Sousa ) afgewisseld door gekende experts uit het vak tijdens een masterclass 
 
Wanneer? Elke maandag van 18:00 tot 20:00 uur
 
Waar? Theaterzaal 30CC/Wagehuys (Brusselsestraat 61, 3000 Leuven) - ! Tijdens de zomervakantie in OPEK (Vaartkom 4)  

Prijs? Volledig gratis! 

Startmoment? Wil je graag deel uitmaken van dit nieuw project? Terecht! Iedereen vanaf 15 jaar is welkom op het startmoment op maandag 23 april om 17:00 in het Wagehuys! Do we see you there?  
Check www.urbanwoorden.be/TOP/ of www.30CC.be/nl/TOP   

TOP

Misschien hebben we allemaal een andere achtergrond, afkomst en visie? Hoe kunnen we van elkaar leren? Samen met Urban Woorden gaan we in TOP op zoek naar nieuwe verhalen, stemmen en perspectieven. We nodigen nieuwe makers uit, vaak met een migratieachtergrond, en doorbreken zo de canon binnen de cultuursector en onze maatschappij.

  • Verander de wereld, begin bij het theater - Uitinleuven

programma

Tickets

Drarrie in de nacht

Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens en Fikry El Azzouzi) & KVS
28/03/2019 - 10:30
28/03/2019 - 20:00

Herbeleef

Bagdad

Enkidu Khaled en Chris Keulemans

Kuzikiliza

Skinfama, KVS & ARSENAAL/LAZARUS

Le Chicon

Maxime Waladi

Trio El Azzouzi

Fikry El Azzouzi, Gerda Dendooven en Mauro Pawlowski