TOP - Theater Opent Perspectieven

Er is een overvloed aan jong acteertalent en ambitie in onze superdiverse maatschappij. Toch zien we hen nauwelijks weerspiegeld op de planken. Daarom gaan we samen met Urban Woorden in TOP op zoek naar een nieuwe generatie ongehoorde verhalen, acteer- en regietalent en nieuwe kunstdisciplines.

Hou je van acteren, regie, expressie of beweging en van op het podium staan? Of werk je liever mee behind the scenes? Ben je ook nog eens tussen 15 en 25 jaar oud? Dan is TOP iets voor jou. Ervaring is niet vereist!

Deze uitnodiging is tweeledig:

 • enerzijds is er de theateropleiding voor jongeren met als insteek urban lifestyle en culturele diversiteit. Binnen de theateropleiding lopen 3 trajecten: een regietraject, een scenografietraject en een acteertraject.
 • anderzijds zijn er de voorstellingen van professionele theatermakers.

Story Untold - regietraject

“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.” - Maya Angelou

Ooit gedroomd van jouw eigen theaterproductie? Onze coaches begeleiden jou van A tot Z om jouw untold story via een eigen theaterproductie tot leven te brengen.

Geen ervaring? Niet erg. Overtuig ons ten laatste op zondag 4 oktober met een sterk verhaal (pitch) en motivatie via adinda@artforum.be. De criteria voor deelname zijn maatschappelijke relevantie en een verhaallijn die past binnen een grootstedelijke context.

Wij geven twee jonge makers dit seizoen een unieke kans om in première te gaan met hun eigen theaterproductie.

 • dit traject loopt vanaf oktober 2020 (coronaproof). 
 • Je gaat aan de slag met een ervaren coach om jouw eigen verhaal tot leven te brengen en werkt aan het script tot december. 
 • In januari 2021 word jij zélf coach van je acteurs en is het officieel showtime in mei.

  Play forward - acteertraject STAY TUNED!

  Vanaf december starten de audities voor de producties van 2021. Sta je zelf graag op de planken? Dan coachen wij jou vanaf het najaar. Showtime in mei! 

  • dit traject loopt tussen december 2020 tot mei 2021
  • elke maandagavond van 18 tot 20 uur 
  • in 30CC/Wagehuys 

  Behind the scenes - scenografietraject

  Is de limelight niets voor jou maar droom je wel van je eigen scenografie? Vanaf dit jaar bieden we een coachingtraject aan om de volledige Behind The Scenes in de vingers te krijgen. 

  Geen ervaring? Niet erg. Met een sterke motivatie kom je ver. Stuur ons ten laatste op zondag 4 oktober een mailtje via adinda@artforum.be

  • dit traject loopt tussen november 2020 en mei 2021
  • elke maandagavond van 18 tot 20 uur
  • in 30CC/Wagehuys 

  Curate your own - programmeer het zelf

  Tijdens Curate Your Own ligt de focus op de co-programmatie van nieuwe narratieven. Welke grootstedelijke verhalen wil jij op de planken zien? Samen met professionele coaches, Urban Woorden en 30CC beslis jij mee over de producties die je in jouw stad wil zien.

  Interesse? Inschrijven kan tot en met zondag 4 oktober via adinda@artforum.be

  • dit traject loopt van oktober 2020 tot maart 2021
  •  tweewekelijks op dinsdag van 17 tot 19 uur
  •  in 30CC/Schouwburg/foyer


  Coaches

  De coaches van dit jaar zijn Joëlle Francis (LUCA drama), Denis Mensah (aka De Stille Stem, slam poet & rapper) en Matthias van den Brul (LUCA drama).

  Deze makers zijn dit seizoen (nog) te gast:

  Herbeleef

  De Binnenkamer van Binta

  Aminata Demba en Laika

  De leeuwen van Vlaanderen

  Erhan Demirci, Han Coucke en Latif Ait

  Killjoy Quiz

  Luanda Casella en arp & NTGent