Yes!

Brussels Operette Theater
za 10/12/2022 - 14:30
za 10/12/2022 - 20:00
Opera & Operette
Overdag
50' - pauze - 60'

Ticketprijzen

€ 23 (rang 1) - € 21 (rang 2)

check onze kortingen

Een operettejuweeltje herontdekt. Met één voet in de opéra comique en de andere in de music-hall doet dit swingende operettepareltje van Maurice Yvain de wereld van de années folles (de wilde jaren twintig) herleven.

De tijd van de frivole beau monde, de verre reizen, de ontluikende filmkunst, de opkomst van het proletariaat en het kapitalisme, de gloriedagen van de jazz, allemaal thema's die in het burleske verhaal van Yes! verweven zijn.

In een grappige intrige vol excentrieke personages wordt de erfgenaam van een pasta-imperium door zijn vader verplicht te trouwen met een Chileense erfgename van een tandenstokerrijk. Om hieraan te ontsnappen gaat de jonge losbol een schijnhuwelijk aan met zijn manicure. Liefde, groot en klein bedrog, jaloezie, exotisme, klassenstrijd en knotsgekke situaties zijn de ingrediënten van het libretto.

Het werk dat met groot succes voor het eerst werd opgevoerd in het Théâtre des Capucines in Parijs in 1928 heeft nog niets aan frisheid ingeboet. Yvain componeerde het werk in eerste instantie voor twee piano's, en voegde er in latere opvoeringen instrumenten aan toe. Zijn muziek is een mirakel van vindingrijkheid en humor en brengt ons een quasi ononderbroken recital van chansons (met mooie teksten), om beurten romantisch, langoureus, luchtig, meeslepend, en vaak jazzy...

Is dit hét spektakel' dat u niet mag missen? Yes!

Kijk ook eens bij:

De Tsarevitsj

Vlaams Muziek Theater
za 25/02/2023 - 14:30
za 25/02/2023 - 20:00