William Basinski (US)

support: Jessica Moss (CA)

di 22/11/2022 - 20:00
Muziek, Elektronica

Ticketprijzen

  • € 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 14 (rang 3) - 10 (rang 4)
  • check onze kortingen

Elektronica grootmeester William Basinski keert na 5 jaar terug naar België voor een exclusief concert in de schouwburg van Leuven, voorafgegaan door de Canadese experimentele violiste Jessica Moss.

William Basinski

De Amerikaanse componist William Basinski wordt gezien als een van de meest invloedrijke stemmen in de elektronische avant garde muziek en ambient. Hij is vooral bekend om zijn vierdelige meesterwerk The Disintegration Loops uit 2002, waarin langzaam afbrokkelende tapes dystopische klanken voortbrengen. Herhaling, traag verval en mineurtoonladders staan ook centraal op het breekbare Lamentations, zijn 28e (!) studioalbum dat in 2020 verscheen. STUK is verheugd om de grootmeester opnieuw in Leuven te mogen ontvangen, na zijn passage op Artefact in 2016.

Jessica Moss

Jessica Moss is een violist en componist die gevestigd is in Montréal, Canada. Sinds 2014 bracht ze vier albums uit en in het verleden speelde ze ook samen met bands als Fugazi en Godspeed You! Black Emperor. Met versterkte en vervormde viool (en stem) creëert ze expressieve postklassieke muziek met uitgesproken melodisch karakter. Elektronische drone en postpunk-randjes dialogeren met invloeden uit klezmer, balkan en Midden-Oosterse muziek. Heerlijk weidse klanklandschappen die een antidote vormen voor de waan van de dag.

PROGRAMMA

20:00 uur: Jessica Moss
21:00 uur: William Basinski

Een samenwerking van 30CC en STUK