WILD

Matthias Van de brul, I SOLISTI en Lucas Derycke
Theater, Muziek

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Juf Anna is op schoolreis met een groep elfjarigen. Ze stappen de autobus uit, het galmende subtropische zwembad in. We horen hoe Anna op haar rug langs de rotsen van kunststof drijft en een machine de golven activeert. ’s Avonds wanneer iedereen in bed ligt, wordt Anna naar buiten getrokken. Haar lichaam wil vluchten en zet het op een lopen. Alsof het haar eigen wildheid is, zo lang verdrukt, dat ze opeens naar het oppervlak schiet, hongerig voor wat het verloren was. De schoolbus vertrekt. De juf blijft stiekem achter.
Wat start als een gezamenlijke schoolreis wordt voor Anna een persoonlijk zoektocht naar haar plek in de natuur. Over de onmogelijkheid om te verdwalen, de moeilijkheid om het mens-zijn aan de kant te schuiven.

Audiomaker Lucas Derycke liet zich voor de voorstelling inspireren door zijn wandelingen langs Europese landschappen. Via zelfgemaakte geluidsopnames creëert hij een decor dat de voorstelling mee vorm geeft en live ondersteunt. Begeleid door drie muzikanten van I SOLISTI leeft acteur Matthias Van de brul zich uit in de verschillende personages. Samen met de opgenomen stem van Ellis Meeusen trakteren ze je op een bijzondere luisterervaring. Beleef deze auditieve en muzikale reis waarin geluid, theater en livemuziek samensmelten op het podium en ontdek samen met Anna hoe moeilijk het is om te verdwalen.

  • Gekozen door De Curatoren uit de Leuvense buurtcentra en studenten KU Leuven.

Credits

tekst, montage en regie Lucas Derycke compositie Frederik Neyrinck spel Matthias Van de brul en Ellis Meeusen muziek I SOLISTI: Seraphine Stragier (cello) Bertel Schollaert (saxofoon) Tom De Cock (percussie) dramaturgie Els Theunis foto Lisa Antognini co-productie Het nieuwstedelijk, B-Classic, C-TAKT, Het Laatste Bedrijf en SOLISTI, met de steun van Sabam, de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Nu het nog kan

Johan Petit en MartHa!tentatief
wo 02/02/2022 - 20:00

Hangar

Lucas Derycke
wo 20/04/2022 - 20:00
do 21/04/2022 - 20:00
vr 22/04/2022 - 20:00