Who’s afraid of Virginia Woolf?

WOLF WOLF
di 08/12/2020 - 20:00
Geannuleerd
Theater

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Maak plaats voor een nieuwe generatie theatermakers!

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst waagden zich aan dit ‘stuk der stukken’ van Edward Albee en rondden er samen hun opleiding aan de toneelschool in Gent mee af.

De voorstelling stond vorige zomer op Theater Aan Zee, waar ze met de jongerenjuryprijs aan de haal ging én een eervolle vermelding van de TAZ-jury kregen voor “zoveel durf en acteervermogen”.

De voorstelling werd inmiddels ook geselecteerd voor het ‘TheaterFestival 2020’. Een quote uit het juryrapport:

“Niet de grote kleppers stolen dit jaar het hart van de jury, wel een groep dramastudenten. Hun versie van Who’s Afraid of Virginia Woolf verenigt het beste van theater: een hedendaagse schriftuur, een intelligente scenografie, existentieel drama en vier gulzige spelers die de wereld willen veroveren. Van dat kaliber willen we nog wel meer klassiekers zien! (…)
“Dat maakt van Who’s Afraid een sprankelende ode aan niet alleen het repertoire, maar ook aan het plezier van het spelen zelf. (…) Het is indrukwekkend met welke maturiteit deze jonge acteurs zich de iconische rollen van Honey, Nick, George en Martha eigen maken. Aan de hand van een paar intelligente ingrepen voegen ze een bewustzijn toe over wat het betekent om je vandaag, als twintiger, te meten met een klassieke tekst.”

Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst speelden onder andere bij FC Bergman, Studio Orka, Hof van Eede, Malpertuis en het KIP. Samen vormen ze het nieuwe collectief WOLF WOLF. In hun gezamenlijk werk proberen ze toneelrepertoire vanuit een liefde voor het spelen uit te diepen en tegelijkertijd toegankelijk te maken voor een breed publiek.

  • met inleiding om 19.15 uur (reservatie verplicht)

Credits

van en met Flor Van Severen, Imke Mol, Mitch Van Landeghem en Naomi van der Horst tekst Edward Albee vertaling Gerard Reve (gebracht in samenwerking met auteursbureau ALMO bvba) coaching Jan Bijvoet en Jan Steen lichtontwerp en techniek Gilles Pollak kostuums Marie Mignolet foto Leontien Allemeersch

Kijk ook eens bij:

Wie is bang

Tom Lanoye, Koen De Sutter en NTGent
do 09/12/2021 - 20:00