What We Can Do Together

Lisi Estaras / MonkeyMind & Unmute Dance Company
di 10/12/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 16 (rang 2)

check onze kortingen

Lisi Estaras maakt een inclusieve voorstelling met 8 dansers uit België en Afrika, met en zonder beperking. De nadruk ligt op mixability. What We Can Do Together wil een uitwisseling op gang brengen die zich richt op het luisteren naar de ander en de realiteit van de ander, in plaats van het kennen en definiëren van de ander. Onze vooroordelen over hoe dingen zijn, onze eigen ervaring en referentiekader bepalen de vorm en manier waarop we de ander benaderen. Er is weinig ruimte (openheid) om de ander te zien als een nieuw individu in een voortdurend proces van transformatie. De voorstelling is gericht op samenzijn, waarbij iedereen zijn eigen inclusiviteit kan bezitten. In het werken met mixability-dansers is het gebruik van fysieke hulpmiddelen en de ontwikkeling van vaardigheden essentieel. Dit werk vereist een permanente dialoog met en tussen de dansers. Dit kan alleen gebeuren binnen het kader van 'tijd nemen', van het installeren van een langzaam proces dat in de eerste plaats vertrekt vanuit het individu.

What We Can Do Together, een samenwerking tussen MonkeyMind Company (BE) en Unmute Dance Company (SA), is de nieuwe inclusieve danscreatie van Lisi Estaras. Dit werk stelt de mengbaarheid van de performers en de aard van hun communicatie centraal in een reflectie over de weerstand tegen de tijden waarin we leven. Kunnen we de grenzen van taal en kaders verleggen en perspectieven verleggen door samen te zijn?

Gepresenteerd door STUK.

Credits

concept en choreografie Lisi Estaras gecreëerd met de dansers Hannah Bekemans, Nadine McKenzie, Elie Tass, Andile Vellem, Joseph Tebandeke, Zoë Chungong, Sophie Warnant en Julia Luna Dierens assistent voor Hannah Bekemans Marjan Colombie (B) assistent voor Julia Luna Dierens Frank Dierens (B) dramaturgie Sara Vanderieck (B) muziekcompositie Gabriel Chwojnik (ARG) soundscape Damien Magnette (B) licht en scenografie Helmut Van den Meersschaut (B) kostuums en scenografie Louis Verlinde (B) administratie en productieleiding Nicole Petit (B)
producenten
MonkeyMind vzw/MonkeyMind Company en Unmute Dance Company
in coproductie met Charleroi danse - centre chorégraphique de Wallonie - Bruxelles December Dance Festival Brugge Dorky Park in residentie in Volksbühne Berlin Festival van Vlaanderen Gent
met de steun van STUK Leuven (residentie) en laGeste (studiogebruik)
MonkeyMind ontvangt gedurende 3 jaar een structurele subsidie van de Stad Gent

www.monkeymindcompany.be

Kijk ook eens bij:

Creation 2024

Meg Stuart / Damaged Goods & Dance On Ensemble
do 16/01/2025 - 20:30

_danses vagabondes

Louise Lecavalier
di 28/01/2025 - 20:00

VOICE NOISE

Jan Martens / GRIP
di 27/05/2025 - 20:00
wo 28/05/2025 - 20:00

Nomadics

Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe / Voetvolk
do 29/05/2025 - 18:00
vr 30/05/2025 - 21:30