WatchApp #2: Emmi & Leo Live

SKaGen
18 dagen

Ticketprijzen

  • € 12,50 
  • Je kan tickets kopen t.e.m. vrijdag 13 november

Op deze onlinevoorstelling is de Gebruikersovereenkomst en privacyverklaring van SKaGeN van toepassing. Bij aankoop van je ticket moet je hiermee akkoord gaan.

In mei 2020 kwam SKaGeN uit met de allereerste WatchApp-voorstelling: Emmi & Leo. Het werd een overdonderend succes met zo’n 10.000 verkochte tickets, alleen al in Vlaanderen. In juli startte de voorstelling ook in Nederland en Frankrijk.

SKaGeN zocht en vond met WatchApp een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium.

Een logische nieuwe stap, in een maatschappij waarin de virtuele wereld náást de echte wereld lijkt te bestaan. Ons sociale netwerk is een Social Network geworden en leeft niet enkel meer van de fysieke nabijheid. Een evolutie die ons mooie momenten brengt, maar ook lelijke, soms zelfs pijnlijke. Het blijkt een échte wereld, die pijn én schoonheid kan voortbrengen.

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen.
Het gebeurt live, want je krijgt hun berichten in realtime te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing – voor de spanning, de humor en de ontroering.
Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.

WatchApp #2 gaat een hele stap verder.
SKaGeN pakt ook dit op een vernieuwende manier aan. De personages krijgen gezichten en je zult ze ook ‘live’ kunnen tegenkomen, als je dat wil.

In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we je graag mee.

Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi en Leo alle registers van de moderne communicatie open. Zo krijgen we in dit vervolg een hele andere kant van de personages te zien.

WAAR GING HET OOK WEER OVER?

Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.

Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting lijkt nu onvermijdelijk. Eindelijk.

PRAKTISCH

  • De voorstelling start op woensdag 18 november.
  • Je volgt 18 dagen* lang het verhaal van Emmi en Leo. 
  • Je ontvangt alle praktische info na je bestelling. 
  • Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone met WhatsApp. 
  • Heb je deel 1 gemist? Dan krijg je nog een allerlaatste kans om dit vervolgverhaal te starten via de website van SKaGeN. Inschrijven kan tot en met zaterdag 31 oktober (18.00 uur)!

Met het kopen van een ticket voor de voorstelling WatchApp, sta je toe dat SKaGeN jouw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Jouw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, je naam in principe niet. Jij dient jouw eigen privacy-instellingen aan te passen indien je niet wenst dat je profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacyregels en gaat omzichtig om met jouw gegevens. Na de voorstelling worden je gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

Lees ook de Gebruikersovereenkomst en Privacyverklaring van SKaGeN alvorens een ticket te kopen.

* Onder voorbehoud: het exacte aantal dagen kan tijdens het productieproces nog licht wijzigen.

Credits

van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers concept Mathijs F Scheepers tekst Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers productie SKaGeN & De Studio zakelijke leiding en coördinatie Korneel Hamers softwareontwikkeling en technische bijstand OWOW - the Omnipresent World of Wizkids met dank aan Thomas Sessler Verlag (Wien) met steun van De Vlaamse Gemeenschap en De Studio foto Lidia Nagibina

www.skagen.be

Watchapp draait op WhatsApp, maar schrijf je dus niet WhatchApp. ;-)

Bekijk en luister online