WatchApp #1: Emmi & Leo

SKaGeN
wo 13/05/2020 - 10:00
ticketverkoop gestopt

Ticketprijzen

€ 12,50
€ 2,50 met UiTPASkorting aan kansentarief 

De ticketverkoop loopt tot maandag 11 mei.

SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’, een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.

Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee.

Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.

‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman ‘Emmi & Leo’ van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.

>>>LEES ZEKER DE HANDLEIDING

SKaGeN

Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen ‘Hector Man’ en ‘La Merde’ (‘De Pest’) waren destijds live gemaakte films in een blue key-omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In ‘Zeestuk’ creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor ‘Closer’ liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd.

Vandaag lanceert het gezelschap met ‘WatchApp #1’ een nieuwe vorm van theater, waarvoor het de mogelijkheden van WhatsApp opzoekt om haar publiek te bereiken in deze barre quarantainetijden.

Praktisch

De voorstelling start op woensdag. U volgt 3 weken lang het verhaal van Emmi en Leo. U ontvangt alle praktische info na uw bestelling. Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone en Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwijderd uit de bestanden van het gezelschap.

In de pers

Reacties van het (test)publiek:

  • Lieve Leo, check uw gsm en reageer! (bij alle andere Whatsapp-berichtjes van vandaag was ik elke keer teleurgesteld dat jij het niet was ...) Emmi (en wij allemaal) wacht(en). De pauze heeft nu lang genoeg geduurd. We hebben genoeg tijd gehad om te eten, plassen, ... Doek omhoog!
  • Oh, op dag 1 ben in al helemaal mee! J heerlijk! Het voelt aan als een puberliefde: wanneer gaat er een antwoord komen op dat berichtje? Merci SKaGeN!

Reportage VTM

Reportage VRT

Credits

van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers concept Mathijs F Scheepers tekst Daniel Glattauer en Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers productie SKaGeN & De Studio zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers software-ontwikkeling & technische bijstand OWOW - the Omnipresent World of Wizkids spreiding Thassos & Laurent Langlois met dank aan Thomas Sessler Verlag, Wien met de steun van De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

www.skagen.be

ticketverkoop gestopt

Ticketprijzen

€ 12,50
€ 2,50 met UiTPASkorting aan kansentarief 

De ticketverkoop loopt tot maandag 11 mei.